Потопљен и Олимпијакос

Ватерполисти Партизана победили су у Атини Олимпијакос са 10:9 (3:4, 5:2, 1:2, 1:1) у утакмици четвртог кола групе Ц у Евролиги и пласирали се у четвртфинале тог такмичења.

Партизан је остварио четврту победу у групи Ц и има 12 бодова, док је Олимпијакос остао на три бода и знатно умањио шансе за пласман у четврфинале.

Најефикаснији у екипи Партизана био је Андрија Прлаиновић са четири гола, док су по два постигли Стефан Митровић, Владимир Вујасиновић и Милош Королија.

У грчкој екипи Андрија Комадина постигао је три гола, по два гола постигли су Теодорос Хаџитеодору и Јорогос Афродакис, док су се по једном уписали у стрелце Манолис Милонакис и Теодоропулос Аргирис.

Олимпијакос је боље почео утакмицу, повео је са 2:0 и искористио нешто слабију игру Партизана у нападу. Међутим, црно-бели су успели да изједначе, после тога играло се гол за гол, али су Грци ипак прву деоницу завршили у своју корист.

У другој четвртини српски шампион је заиграо агресивније у одбрани и много боље у нападу, а голом Прлаиновића први пут је повео на утакмици (5:4). Поред њега, голове су постигли и Митровић и Вујасиновић за вођство црно-белих од 8:6.

У трећој четвритини екипе су играле нешто нервозније, али је Партизан ипак успео да сачува вођство, док су у последњој деоници постигнута само два гола, што је донело црно-белима победу.

У следећем, петом колу 14. фебруара, Партизан ће играти у Мађарској против Хонведа.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се