Србија прејака за "фурију"

Ватерполо репрезентација Србије победила је Шпанију у оквиру трећег кола групе Ц Светске лиге резултатом 7:6. По четвртинама је било 0:1, 3:3, 3:0, 1:2.

Првак света, у мечу који је одигран у Нишу, поново победио вицешампионе планете. Србија је играла против Шпаније први пут од финала Светског првенства у Риму. Овом победом Србија је осигурала прво место у групи Ц Светске лиге.

Прву четвртину обележила је лоша игра у нападу и добре одбране голмана обе селекције. У таквим условима боље су се снашли Шпанци, који су повели голом Хавијера Гарсије.

Након тога чувар мреже гостију Ињаки Агилар неколико пута је спречио Србију да изједначи, а на другој страни базена Слободан Соро одбранио је петерац Шпанцима.

Домаћин је на почетку друге деонице изједначио голом Душка Пијетловића, али је Шпанија постигла два гола заредом и повела са 3:1.

Актуелни првак света узвратио је преко двоструког стрелца Николе Рађена, а предност Шпанцима од 4:3 донео је Гарсија из петерца.

У трећој деоници Србија је у потпуности контролисала игру и резултат на базену Чаир.

Прво је Славко Гак изједначио, а у завршници четвртине домаћин је погоцима Филипа Филиповића и Слободана Никића дошао до вођства од 6:4.

На почетку последње четвртине Стефан Митровић је погодио за 7:4 и тада се чинило да је питање победника решено.

Шпанци се, међутим, нису предавали и Алберт Еспањол је смањио на 7:5. Исти играч је минут и по пре краја постигао и шести гол за "фурију" и увео меч у неизвесну завршницу.

Репрезентација Србије није искористила следећи напад, али је потом Соро зауставио ударац Гарсије и сачувао победу домаћину.

Најефикаснији у шпанском тиму био је Еспањол са три гола, док је Рађен са два поготка био најефикаснини стрелац Србије.

Селекција Србије у следећем колу 16. марта дочекује репрезентацију Румуније.

"Наш је циљ да победимо у регуларном делу и решимо све дилеме. Рекао сам и раније да је Шпанија мало променила састав у односу на Рим. Сигурно је и њима императив успех и испада да је једино извесно да ће публика моћи да ужива. Сигурно је да ћемо учинити све да победимо и верујем да ћемо бити успешни", рекао је пре меча селектор Србије Дејан Удовичић.

Удовичић је "преломио" што се тиче састава.  Селектор је одлучио да са првобитног списка у Ниш не иду првотимци Војводине центар Петар Филиповић и Урош Калинић, као и двојац из Партизана - Милош Ћук и голман Бранислав Митровић.

На списку се налазило укупно 19 играча: Соро, Б. Митровић, Рађен, Алексић, Прлаиновић, С. Митровић, Гоцић, Аврамовић, Гак, Д. Пијетловић, Ћук, Вапенски, Вуксановић, П. Филиповић, Калинић, Удовичић, Никић, Ф. Филиповић и Г. Пијетловић.

Први играч италијанског Про Река Филип Филиповић сматра да Србија има квалитетнији тим и да то Шпанцима треба ставити до знања.

"Ред је да поставимо одређене стандарде. У Риму смо добили на срце, а сигуран сам да је квалитет у односу на Шпанце на нашој страни. Не смемо да им дозволимо било какву наду у повољан резултат. Сада је право време да покажемо ко је ко. Остали су без Ивана Переза, био им је велики ауторитет. Бољи смо, имамо дужу клупу, мотив, публику", рекао је Филиповић пре меча.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара