Звезда опет сија

Школа ватерпола Црвене звезде за децу узраста од шест до 12 година почиње са радом 22. јануара и према речима ветерана "црвено-белих", који ће део богатог искуства пренети на малишане, чиљ пројекта биће оживљавање некадашњег шампиона државе.

Некадашњи центар репрезентације Југославије Виктор Јеленић, који ће са дечацима радити четири пута седмично у Кошутњаку и на "Бањици", напоменуо је да Црвене звезда "креће од нуле" пошто је последње две године београдски клуб постојао "само на папиру".

Школа почиње са радом у петак, 22. јануара, а заинтересовани се могу пријавити на телефон 064-5744-035.

"Сви ми смо чланови Скупштине Црвене звезде и тешко нам пада чињеница да се наш клуб тренутно не такмичи ни у једној категорији. Ово што ми данас покрећемо је почетак мале приче, коју ћемо покушати да претворимо у нешто много озбиљније", истакао је Јеленић.

 

Он је нагласио да су заостала дуговања, највише према бившим функционерима, "камен окачен око врата клуба" и додао да, за разлику од многих, никада не би поднео тужбу против вољеног клуба.

Голман Црвене звезде из њених славних дана Немања Марјан напоменуо је да многа деца, навијачи популарног клуба, желе да се посвете ватерполу и додао да би био "велики грех" да им се онемогући да тренирају где желе.

"Очекујемо да наша школа окупи доста полазника и да полако вратимо клуб тамо где му је место", рекао је Марјан.

Чедомир Драшковић је прецизирао да ће Звездина ватерполо школа радити на принципима трофејног југословенског система рада, али да ће посебан акценат бити стављен на рад са центрима.

"Последњих година приметно је да су тренери у раду запоставили некадашње наше најубојитије оружје - квалитетне центре. Очекујем да ћемо ми то успети да поправимо", закључио је Драшковић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара