Пораз Војводине у Барселони

Ватерполисти новосадске Војводине поражени су у утакмици трећег кола Д групе Евролиге у Барселони од шпанске Барселонете са 14:9 (3:2, 6:1, 3:4, 2:2).

Меч је одигран на базену "Монжуик" пред око 1.000 гледалаца, а судили су Кишељи (Мађарска) и Маргета (Словенија).

Исти ривали одмериће снаге у утакмици четвртог кола најквалитетнијег европског такмичења, 3. фебруара у Новом Саду.

Барселонета: Лопес, Волан, Лозано 1, Ман, Еспањол 2, Мингуел 1, Ивовић 1, Делгадо, Ваљес 1, Фелипе Пероне 5, Барсело, Гарсија 3, Фандос.

Војводина: Маринковић, Марић, Басара, Вуксановић 1, Миличић 1, Вапенски 3, Калинић 2, Овука, Ранђић 2, Ковацевић, Филиповић, Вукићевић, Јерковић.

Играч више: Барселонета 10 (5), Војводина 10 (3).

Петераца није било.

Ватерполисти Војводине доживели су трећи пораз у Евролиги у утакмици у којој нису имали пуно шанси да надмаше редовног учесника реномираног међународног такмичења.

Екипа Барселонете у потпуности је оправдала улогу фаворита у дуелу са дебитантом у Евролиги, с обзиром да се од самог старта меча нашла у вођству које је расло како је утакмица одмицала.

Изабраници Дејана Станојевића нису се сналазили у сутуацијама када су имали играча више у базену, а када се такве шансе нису искористиле, јасно је било да ће уследити казна од искусне екипе, у којој се налази неколико стандардних репрезентативаца Шпаније.

Момак из Бразила Фелипе Пероне задавао је највише проблема новосадској одбрани постигавши пет погодака, а одмах иза њега, међу најистакнутије појединце у нападу Барселонете истакао се прекаљени Хавијер Гарсија.

Иако је и након трећег кола тим Војводине у дебитантској сезони у Евролиги остао без победе, Новосађани немају разлога за жаљење пошто су стекли драгоцено искуство у дуелу са веома искусном и такмичарски доста спремном екипом.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара