Читај ми!

Шпанци баш не леже Србији, петерци сада покварили јубилеј "делфинима"

Ватерполисти Србије поражени су од Шпаније после петераца у "репризи" четвртфинала Светске лиге. "Делфини" су поражени укупним резултатом 18:17, пошто је на крају регуларног дела било 8:8. Тако је "фурија" поново, по трећи пут на великим такмичењима, изашла као победник у пенал серији, покваривши нашој селекцији велики јубилеј – 400. такмичарски дуел од осамостаљења 2006. године.

Србија је остала на 328 победа и 15 ремија, а доживела је 56. пораз, други од истог тима у последњих годину дана.

У пенал серији су окренута два круга, у сваком је виђен по један промашај, да би на почетку трећег је капитен Филип Филиповић промашио, после чега је противнички састав победио.

Шпанија се већ пласирала у полуфинале, пошто је савладала Србију 10. марта у Београду 13:11, па овај меч није имао такмичарски значај.

Фина је позвала Србију, као једну од најуспешнијих репрезентација свих времена, да одигра "репризу" четвртфинала јер је једино дуел наших момака и Шпанаца завршен пре пандемије коронавируса.

Окршај у Дебрецину почео је спором првом четвртином, у којој је виђено много промашаја и грешака, а само два поготка – по један на обе стране.

Такав ритам много је више одговарао "црвеној фурији", која је у прошлости неколико пута, баш на такав начин, успевала да победи Србију. Зато су изабраници Дејана Савића кренули много офанзивније и агресивније у нападу – разиграо се Душан Мандић са два поготка, стрелац је био и Филип Филиповић, па наш тим у два наврата имао +2.

На полувреме се отишло резултатом 5:4, а одмор је више пријао нашим ривалима, који су успели да преокрену.

У два наврата су и водили, али се у последњих осам минута ушло у потпуном егалу (7:7), да би врхунац драма достигла након последњих осам минута и победника су, поново у мечу ова два великана, одлучивали петерци.

Чак две пуне серије су завршене, уз по један промашај на обе стране. Савић је покушавао променама голмана и успео је да преживи прву серију, али када је његов колега учинио исто почетком треће, брзо је уследио крај.

Лопес Пинедо, 40-годишњи чувар мреже је прочитао покушај капитена Филипа Филиповића, а онда је Мунарис трећи пут био прецизан за тријумф Шпаније.

Српски ватерполисти ће у суботу у разигравању од петог до осмог места играти са пораженим из дуела Француске и Грчке, а у недељу ће играти за пето или седмо место.

У осталим четвртфиналима, поред споменутих Француза и Грка, састају се још Црна Гора – Хрватска, односно Италија – Мађарска.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се