Читај ми!

Раднички у тешкој групи квалификација за ЛШ

Ватерполисти Радничког иза Kрагујевца у квалификацијама за Лигу шампиона играће у Будимпшети у групи са домаћим ОСЦ-ом, руским Синтезом, шпанском Терасом и француским Туркоаном.

Kвалификације за Лигу шампиона ове године играју се у новом формату, па је 18 тимова подељено у два града у укупно четири групе, а само две екипе избориће се за елиту.

Раднички је у групи Б1, док су у групи Б2 у Будимпешти грчки Вуљагмени, италијанска Бреша и румунска Орадеа.

Победници ове две групе састаће се у финалној утакмици за пласман у Лигу шампиона.

Домаћин другог турнира је италијанска Ортиђа, која је у групи А1 са шпанском Барселоном, румунском Стеауом, Јадраном из Сплита и Приморцем из Kотора.

Победник те групе уркстиће копља са најбољим из групе А2, у којој су мађарски Солнок, загребачка Младост, француски Пеј д''Екс и грчки Идраикос.

"Група није могла да буде лака, јер има много јаких екипа у квалификацијама. Ми у групи имамо три екипе које су и прошле године играле Лигу шампиона - Терасу, Синтез и ОСЦ, док ћемо у случају освајања првог места играти највероватније са Брешом за пласман у елитно такмичење. Реално смо још увек млад клуб, али покушаћемо да изборимо пласман у Лигу шампиона. Нисам ни претерано незадовољан жребом, видећемо како ћемо одиграти, то је најважније", рекао је Југослав Васовић, директор Радничког.

Kвалификације су планиране за средину новембра.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се