Дуел са Кошицама увертира пред Евролигу

Тренер ватерполиста Партизана Игор Милановић најавио је да ће утакмицу регионалне Евроинтер лиге са Кошицама одиграти у најјачем саставу, јер је тај дуел последња провера пред почетак такмичења у Евролиги. Меч почиње у 20.45 часова уз директан пренос на Другом програму РТС-а.

"Иако сам раније рекао да ћу у дуелу са Кошицама дати шансу млађим играчима, предомислио сам се. Темпирамо форму за почетак Евролиге, где ћемо покушати да освојимо једно од прва два места у групи.

Извешћу најјачи састав и покушаћемо да учврстимо добру игру у одбрани. Наша шанса је баш у томе и добром ритму и рационалној одбрани", рекао је Милановић.

Милановић је додао да је задовољан што екипа ове сезоне, захваљујући формирању Евроинтер лиге, игра утакмице сваке недеље.

"Полако се захуктавамо, улазимо у такмичарски ритам. У просеку играмо две утакмице недељно и такав распоред ћемо имати све до половине децембра", закључио је он.

Играч Партизана Андрија Прлаиновић казао је да утакмице у регионалној лиги много значе екипи на подизању форме и стицању искуства.

"Веома нам одговора овај ритам као добра припрема за Евролигу и одлучујуће дуеле на пролеће. Изузетно нам значе јаке утакмице, поготово против екипа из Мађарске. Покушаћемо да одиграмо максимално и да се добро спремимо за дуел са Будвом у Евролиги", казао је он.

Голман Слободан Соро рекао је да Партизан не сме да потцени екипу Кошица.

"У питању је, практично, репрезентација Словачке без можда два, три играча. Ми добро играмо од почетка сезоне и сви очекују да наставимо у оваквом ритму", изјавио је Соро.

Играч Живко Гоцић позвао је навијаче да подрже екипу у "још једној, новој радној победи. То ће бити најбоља припрема за утакмицу која нас чека у суботу. Кошице нису неатрактиван ривал, не смемо олако да уђемо у меч", поручио је он.

"Црно-бели" су победили у оба досадашња меча у Евроинтер лиги.

Утакмица са Кошицама игра се од 20.45 на базену Бањица. Директан пренос Други програм РТС-а.

Екипу Партизана у суботу од 18 сати очекује дуел са домаћом Будвом у првом колу Групе Ц Евролиге, у којој се још такмиче грчки Олимпијакос и мађарски Хонвед.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара