Ватерполисти пред ЕП: Зна се циљ - злато!

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић и капитен Филип Филиповић поручују да су амбиције српског тима на сваком великом такмичењу исте - борба за најсјајнију медаљу.

Ватерполистима Србије, као и ватерполистикињама, приређен је испраћај на базену "Милан Гале Мушкатировић" уочи одласка на шампионат Европе у Барселони, где ће покушати да освоје четврто узастопно злато.

"Реално имамо лаку групу, што нам даје простора да продужимо припремни период и дефинитивно 24. јул ће да буде дан Д, где у четвртфиналној утакмици, реално гледајући костур, очекујемо Мађарску и Италију. Све је отворено, фаворити су исти као и последњих година. Као што стално говоримо, традиција српског ватерпола нам даје за право да размишљамо само о медаљама. Тако да надам се да ћемо и са овог првенстваа да се вратимо са медаљом", рекао је селектор Савић.

Капитен Филиповић истакао је да се екипа неће "скривати", нити обмањивати јавност, да у Барселону иде по медаљу, али и да се зна које место.

"Научили смо да се носимо са притиском. Мислим да овом првенству прилазимо као екипа која жели нешто да освоји, а не да брани. То није наше. Сваке друге године се боримо за злато, тако ће бити и ове. У четвртфиналу очекујемо Мађарску или Италију, ту нема места за грешку, за лош дан", поручио је Филиповић.

Европски шампионат у Барселони игра се од 16. до 28. јула, а Србија се налази у Д групи са Русијом, Словачком и Румунијом.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво