Црна Гора и Мађарска у четвртфиналу

Ватерполисти Црне Горе и Мађарске придружили су се Србији и Хрватској у четвртфиналу Светског првенства у Будимпешти. "Ајкуле" савладале Казахстан са 13:5 и заузеле прво место у Групи А, док је Мађарска победник Групе Б, са истим бројем бодова као и Италија.

Црној Гори је за пласман у четвртфинале у последњем колу Групе А био довољан и бод, али су "ајкуле" већ на полувремену имали предност против Казахстана од 6:0.

До краја, изабраници Владимира Гојковића увећали су предност, славили победу од 13:5, па ће у четвртфиналу играти против бољег из дуела између Јапана и Грчке.

Мађарска је савладала Француску са 13:7 и заузела прво место у Групи Б, пошто је Италија недовољном разликом савладала Аустралију – 13:5.

Мађари и Италијани освојили су по пет бодова, али су Мађари на првом месту због боље гол-разлике у дуелима против Аустралије.

Претходно су пласман у четвртфинале обезбедили Србија, победом над Грчком 11:6, као и Хрватска, која је тријимфом од 16:6 над Јапаном заузела прво место у Групи Д.

Мечеви баража на програму су у недељу, када ће бити познати парови четвртфинала, које је на програму у уторак. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво