Првенство Србије почиње дербијем 5. децембра

Првенство Србије у ватерполу почеће 5. децембра, а већ на старту на Бањици ће бити одигран дерби између Партизана и Војводине.

Представници Србије у Евролиги једини су кандидати за освајање шампионске титуле, а две седмице пре старта Првенства готово сигурно ће се састати у финалу националног купа.

Завршни турнир купа биће одржан у Београди 21. и 22. новембра, а у полуфиналу ће се састати Партизан и Београд, као и Војводина и Ниш.

Поред Партизана и Војводине, у шампионату Србије учествују још ТЕНТ из Обреновца, Београд, Ниш и Студент.

Такмичење у првој Б лиги такође почиње 5. децембра, а занимљиво је да ће ове године у том рангу такмичења највероватније играти и Работнички из Скопља. Ватерполо савез Србије и сви клубови већ су дали сагласност за то, али се још чека одобрење Министарства омладине и спорта.

Поред Работничког, у првој Б лиги играће још Шабац, Спартак, Сингидунум, Гоч, Динамо, Бечеј, ЖАК, Пролетер и Земун.

Македонски тим такмичиће ће се ван конкуренције, што значи да не може да се бори ни за улазак у прву А лигу, нити би могао да испадне у другу лигу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво