Братуша: Напад се не би десио да није било мајице Партизана

Зоран Братуша, координатор свих млађих категорија ватерполо клуба Партизан и тренер црно-беле кадетске екипе, чији су ватерполисти прошле недеље нападнути у Загребу, изјавио је да се у медијима појавило много дезинформација о том инциденту.

"Не оправдавам напад на наше играче, али нажалост то је могло да нам се деси и негде другде, не само у Загребу. Ово је проблем социјалних, навијачких група, који имају све земље у региону", рекао је Братуша.

Он је додао да младе ватерполисте, учеснике турнира "Мали медо", навијачи Динама нису ударали шипкама и бакљама, те да се вероватно ништа не би десило да један од дечака није носио мајицу с грбом Партизана.

"Дечацима је још у Београду речено да у град не излазе с клупским обележјима. Уосталом, тренирају седам, осам, девет година, играли су и раније на турнирима ван земље. Довољно су зрели да знају како да се понашају. Верујем да дечак који је носио мајицу тога није био ни свестан, да је из хотела изашао у ономе што је у том тренутку имао на себи. Мала непажња довела је до инцидента", рекао је Братуша.

"Тачно је да су навијачи палили бакље, али само да би уплашили децу", рекао је Братуша и пренео шта су њему и у разговору у полицији рекли нападнути дечаци.

Братуша је рекао да се све десило у четвртак и да су петорица дечака уз његову дозволу после вечере изашла до Мекдоналдса.

"При повратку у хотел пресрела их је група од двадестак навијача Динама. Наши ватерполисти се ни по чему нису експонирали, нису реаговали, а навијачи су их препознали јер је један од њих носио мајицу Партизана", рекао је Братуша и додао да су се тројица дечака извукла док су двојица остала.

Из те групе навијача њих неколико је ударало дечаке, од којих је "само један" добио тежу повреду од ударца у шаку.

Како је Братуша рекао све се брзо смирило, када је групи пришао крупнији човек и из гужве извукао двојицу играча Партизана и испратио их до хотела.

"Убрзо је дошла полиција, хитна помоћ, двојица дечака су отишла у болницу где је једном установљен прелом шаке и само он више није играо на турниру. Остали су наставили такмичење", рекао је он и додао да екстремни навијачи "бед блу бојса" нису случајно били у центру града, већ су се окупљали због Лиге шампиона, што управа Партизана није знала.

Братуша је демантовао да су тог дана родитељи ватерполиста Партизана, забринути за безбедност своје деце, стигли у Загреб и прецизирао да је њихов долазак био раније договорен, да би навијали за своју децу.

Додао је да им деца ништа нису јавила, да не би дизала панику.

Братуша је рекао да у Партизану нису размишљали да одустану од учешћа на турниру, а на питање да ли ће црно-бели и наредне године учествовати на такмичењу "Мали медо", Братуша је казао да то зависи од управе.

Посетио је да се "Мали медо" игра од 1988. године, и да је Партизан био победник првог турнира.

"Често нас зову на турнире у окружењу, а овакви турнири су нам неопходни да бисмо видели где смо у односу на конкуренцију. Ови момци су будућност српског ватерпола и кроз турнире видимо колико су напредовали. Никад до сада нисмо доживели ниједан инцидент", рекао је Братуша и изразио жаљење што је успешно учешће Партизана на турниру остало у сенци инцидента.

"Постигли смо четири победе, а на крају у финалу у изједначеној утакмици изгубили смо од Вашаша. Са такмичарске стране можемо да будемо задовољни оствареним", закључио је Братуша.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво