"Интер лига" стратешки интерес српског ватерпола

Првотимци београдског Партизана и новосадске Војводине с нестрпљењем ишчекују почетак регионалне "Интер лиге", свесни да то такмичење представља стратешки интерес домаћег ватерпола, оцењено је на конференцији за новинаре.

Председник Управног одбора Партизана Александар Шоштар навео је да су представници српског ватерпола дуго чекали реализацију пројекта какав је "Интер лига" и да сутрашњи меч на Бањици између нашег шампиона Партизана и мађарског првака Вашаша представља увод у бољу будућност домаћих клубова.

"То такмичење представља неопходност, не само нашег ватерпола, већ и многих европских земаља. Уверени смо да је крајни циљ организовања регионалних лига стварање једног квалитетног међународног клупског такмичења, које ће представљати неку врсту европске лиге", навео је Шоштар.

Он је подсетио да ће у "Интер лиги" осим српских играти и клубови из Мађарске, Словачке и Румуније, а да ће након Партизана који стартује сутра, 12. новембра, дуелом у гостима са мађарским Егером, такмичење почети и Војводина.

"Интер лига" је организована на принципу лигашког такмичења, у коме се надмеће десет клубова, а на крају надметања неће бити организован "плеј-оф".

Тренер Партизана Игор Милановић истакао је да је циљ његовог тима исти као и у сваком такмичењу, а то је борба за прво место.

"Ово такмичење нам је веома важно, пошто ћемо имати више од 10 јаких утакмица. Оно ће нам послужити за проверу стања и потенцијала тима, а искористићемо га и да пружимо шансу неким младим играчима. Напорно смо се припремали за почетак сезоне и верујем да ћемо сутра на мечу са Вашашом показати део нашег потенцијала", казао је Милановић.

Директор Војводине Данило Икодиновић сложио се са констатацијом да је "Интер лига" изузетно битна за резултате и опстанак српског ватерпола.

"Интер лига" је фантастична ствар за наш ватерполо. Уверен сам да ће она допринети подизању квалитета и биће од изузетног значаја за наше младе играче. Очекујем да ће Партизан бити доминантан и у овом такмичењу, а ми ћемо се трудити да одиграмо најбоље што можемо", закључио је Икодиновић.

Српски представници у регионалној ватерполо "Интер лиги" београдски Партизан и новосадска Војводина утакмице ће играти по следећем распореду:

22. октобар: Партизан - Вашаш (Мађарска)
12. новембра: Егер (Мађарска) - Војводина
19. новембра: Војводина - ФТЦ (Мајдарска)
20. новембар: Партизан - ФТЦ (Мађарска)
24. новембар: Партизан - Кошице (Словачка)
25. новембар: Војводина - Кошице (Словачка)
2. децембар: Орадеа (Румунија) - Партизан
9. децембар: Сегед (Мађарска) - Војводина
10. децембар: Војводина - Хонвед (Мађарска)
19. децембар: ФТЦ (Мађарска) - Партизан
23. децембар: Хонвед (Мађарска) - Војводина
9. јануар: Војводина - Егер (Мађарска)
10. јануар: Партизан - Егер (Мађарска)
12. јануар: Сегед (Мађарска) - Партизан
12. јануар: Вашаш (Мађарска) - Војводина
19. јануар: Ујпешт (Мађарска) - Војводина
9. фебруар: Партизан - Хонвед (Мађарска)
10. фебруар: Партизан - Ујпешт (Мађарска)
11. фебруар: Војводина - Ујпешт (Мађарска)
17. фебруар: ФТЦ (Мађарска) - Војводина
18. фебруар: Војводина - Вашаш (Мађарска)
18. фебруар: Ујпешт (Мађарска) - Партизан
19. фебруар: Хонвед (Мађарска) - Партизан
9. март: Кошице (Словачка) - Војводина
19. март: Вашаш (Мађарска) - Партизан
26. март: Војводина - Орадеа (Румунија)
27. март: Партизан - Орадеа (Румунија)
31. март: Егер (Мађарска) - Партизан
2. април: Кошице (Словачка) - Партизан
3. април: Орадеа (Румунија) - Војводина
14. април: Партизан - Сегед (Мађарска)
21. април: Војводина - Сегед (Мађарска)

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се