Партизан бољи и од Олимпијакоса

Ватерполисти Партизана тријумфовали су на турниру "Партизанове легенде", посто су у последњем колу савладали грчки Олимпијакос резултатом 9:6 (4:2, 2:2, 3:0, 0:2) и тако такмичење завршили са све три победе.

Утакмица је одиграна на базену "Бањица" пред око 300 гледалаца, а судили су Штампалија (Хрватска) и Клопер (Холандија).

Партизан: Соро, Мирковић 1, Рађен, Королија, Алексић 1, Пјетловић, Прлаиновић 5, Гоцић , Аврамовић 1, Ћук , Вујасиновић, Гак 1, Митровић, Марковић.
Олимпијакос: Делигианис, Милонакис, Коклас, Фундулис 2, Хаџитеодору 2, Теодоропулус, Афродакис, Доска, Конантина, Влонтакис 2, Шизас, Флорас, Делакас.

Играч више: Партизан 9 (2), Олимпијакос 8 (2)
Петерци: Олимпијакос 1 (1)

Шампион Србије приказао је у протекла три дана да поново има респектибилну екипу која ће под вођством Игора Милановића играти значајну улогу у Евролиги.
Без обзира на то што преостала три тима, а поготово Про Реко, очигледно нису били у форми и тек су у фази припрема за сезону, добре игре "црно-белих" представљају охрабрење за све у клубу.

У утакмици против Олимпијакоса Партизан је брзо повео 3:0 и већ тада је било јасно да ће шампион Грчке тешко оделети. Предвођени изузетно расположеним петоструким стрелцем Андријом Прлаиновићем, Београђани су сусрет дефинитивно решили у трећој четвртини, када су стекли пет голова предности.

У другој утакмици последњег кола Про Реко и Васаш су играли нерешено 10:10 (2:1, 3:3, 1:3, 4:3).

Партизан је први са шест бодова, Вашаш је освојио четири, Про Реко два и Олимпијакос један бод. За најбољег играча турнира проглашен је Прлаиновић, коме је трофеј "Мирко Сандић" уручила ћерка прослављеног ватерполисте Маја Сандић. Трофеј "Милан Гале Мушкатировић" намењен најбољем голману припао је Слободану Сору, а уручила му га је Барбара Сандић Штетић. Најбољи стрелац био је Филип Филиповић из Про Река, коме је трофеј "Зоран Јанковић" уручио син некадашњег аса Партизана Игор Јанковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се