Турнир на Бањици одличан тест за нову сезону

Тренер ватерполиста Партизана Игор Милановић рекао је да предстојећи турнир на Бањици представља прву и веома добру пробу пред почетак регионалне Интерлиге и такмичења у Евролиги.

Српски клуб наредног викенда биће домаћин турнира "Партизанове легенде", на којем ће учествовати и грчки Олимпијакос, мађарски Вашаш и италијански Про Реко.

"Задовољан сам што ћемо имати провере са јаким противницима. Сада смо на окупу нешто више од месец дана и ово је прва провера у којој ћемо моћи да сагледамо неке своје недостатке", рекао је Милановић на конференцији за новинаре на базену на Бањици.

"На овом турниру нећемо имати резултатски императив, али ћемо у сваком мечу ићи на победу. Пробаћемо неколико варијанти у одбрани и направићемо неке ротације у нападу", додао је он.

Милановић је оценио и да је добро што ће Партизан ове сезоне играти у регионалној лиги са мађарским, румунским и словачким клубовима, јер екипа само кроз јаке утакмице може да се квалитетно припреми и забележи добар резултат у Евролиги.

"Неприродно је да екипа са високим амбицијама годишње одигра само пет или шест јаких утакмица, и то у Европи. Мој претходник Дејан Уводичић је због тога, практично, радио 'на слепо' и зато смо претходних година у Евролиги испадали од Младости и Југа", навео је он.

Директор Партизана Дарко Удовичић рекао је да ће предстојећи турнир на Бањици окупити најбоље екипе у Европи.

"Екипе као што су Олимпијакос, Про Реко и Вашаш бирају на којим турнирима ће да учествују", рекао је Удовичић и додао да очекује још бољу посету него прошле године.

Упитан да ли ће се Партизану финансијски исплатити играње у регионалној лиги, Удовичић је казао:

"Очекујем да буде тешко у првој сезони, али и да ћемо добрим резултатима представити на најбољи начин. Лига је замишљена тако да сама себе 'покрије', а на нама је да искористимо прилику и привучемо спонзоре", закључио је он.

Турнир "Партизанове легенде" почиње у петак, а у првом колу играју се мечеви Про Реко-Олимпијакос (18.15) и Партизан-Вашаш (20).  У другом колу у суботу играју Партизан и Про Реко (19) и Вашаш и Олимпијакос (20.30), а у последњем колу у недељу састају се Про Реко и Вашаш (10.15) и Партизан и Олимпијакос (12).

Цене дневних комплета улазница су 200 и 400 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се