Читај ми!

"Делфини" победили Французе после преокрета

Подмлађена ватерполо репрезентација Србије победила је у Београду Француску са 12:9 (3:2, 2:5, 1:2, 6:0), у првом колу Групе Б Светске лиге. "Делфини" у следећем колу играју против Шпаније у Новом Саду.

Бранилац титуле у том такмичењу, актуелни светски и европски првак, до очекиваног успеха дошао је после преокрета фуриозном игром у последњој четвртини.

До тада, Французи су били бољи и сигурнији, у једном тренутку имали и три гола предности и чинило се да могу до великог изненађења.

Међутим, подмлађени састав Србије, потпомогнут искусним асовима Андријом Прлаиновићем и Филипом Филиповићем, заиграо је ангажовано у последњих осам минута и изрешетао противничку мрежу за стартну победу у Светској лиги.

Најефикаснији су били Прлаиновић са четири и Филиповић и Гаврил Суботић са по три гола, док се код Француза истакао Крусилат са пет.

Пред почетак утакмице на Ташмајдану организован је дефиле све три српске репрезентације које су ове године освојиле златне медаље, а читава приредба била је у склопу прославе обележавања Дана ослобођења Београда.

Селекција Србије тријумфовала је на Европским играма у Бакуу, јуниори су били најбољи на светском првенству у Алматију, а сениори су освојили Светску лигу у Бергаму и титулу шампиона света у Казању.

Комбиновану репрезентацију Србије на вечерашњој утакмици водио је селектор јуниора Владимир Вујасиновић у договору са актуелним селектором А тима Дејаном Савићем и руководством националног савеза, а екипа је махом била састављена од златних јуниора из Алматија.

Најбољи ватерполисти Србије у наредној утакмици Б групе Светске лиге дочекују ССпанију 17. новембра у Новом Саду.

У првом мечу првог кола Црна Гора је раније вечерас у домаћем базену победила Шпанију са 11:6 (4:1, 1:2, 2:1, 4:2).

Овако је протекао меч на Ташмајдану:

21.55 - Крај меча, Србија је победила Француску 12:9. Делфини предвођени Филиповићем и Прлаиновићем у последњој четвртини праве велики преокрет и долазе до заслужене победе. По два гола у овој деоници постигли су Прлаиновић и Суботић. 

21.36 - Французи са предношћу од 9:6 улазе у последњу четвртину. Једини погодак у овој деоници за нашу селекцију постигао је Андрија Прлаиновић са петерца.

21.15 - Крај првог полувремена, Француска води протв нашег подмлађеног састава 7:5. Голове у овој деоници постигли су Гаврил Суботић и Филип Филиповић.

20.51 - Крај прве четвртине коју је Србија добила са 3:2. Голове за нашу селкцију постигли су Прлаиновић, Филиповић и Немања Вицо.

20.40 - Почео меч на Ташмајдану, "Делфине" у овом дуелу предводи Владимир Вујасиновић. Србија у подмлађеном саставу, од искуснијих ту су само Филип Филиповић и Андрија Прлаиновић.

20.30 - Пред почетак утакмице на Ташмајдану организован је дефиле свих српских репрезентација које су ове године освојиле медаље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије