Читај ми!

Звезда сама на врху

Ватерполисти Црвене звезде победили су у Београду екипу крагујевачког Радничког са 10:8 (4:1, 1:2, 5:3, 0:2) у дерби утакмици осмог кола Прве лиге Србије. Овом победом црвено-бели запосели врх табеле.

Црвено-бели су тако остали једина непоражена екипа у домаћем шампионату, а Крагујевчани су доживели први пораз. Зведа водила током целог меча и на крају заслужено славила.

Изабраници Дејана Савића су током целог меча били бољи ривал, а у дерби дуел су ушли фуриозно, решени да не препусте бодове великом ривалу. Уз такав приступ, црвено-бели су брзо повели са 4:0 и практично одредили даљи ток утакмице.

Гости из Крагујевца су правили доста грешака, промашивали зицере и слабо реализовали нападе са играчем више и задавали главобољу тренеру Дејану Удовичићу.

Имао је Раднички, додуше, у пар наврата "минус један", али када је Борис Вапенски погодио за предност Звезде од 10:6, било је јасно да бодови остају у Београду.

Најефикаснији у победничком тиму био је Вапенски са три поготка, колико је дао и Филип Филиповић у Радничком.

Вапенски: Цео тим је био феноменалан у дербију

"Играли смо добру одбрану, морам да признам да нас је ишло и у нападу. Цео тим је функционисао феноменално на челу са голманом Шефиком. Успели смо после пораза од Олимпијакоса да се консолидујемо и спремимо за важан меч против Крагујевчана. Било је и грешака, али морамо да будемо задовољни", казао је Вапенски новинарима после меча на базену Ташмајдан.

Он је додао да је вечерашњим тријумфом Звезда одрадила добар део посла, јер је осигурала лакшег противника у полуфиналу купа.

Тренер црвено-белих Дејан Савић честитао је играчима на великој борби и важној победи.
"Кренули смо јако добро у одбрани. Та прва четвртина је преломила и после јед било много лакше да утакмицу приведемо крају", казао је он.

Његов колега на клупи Крагујевчана, Дејан Удовичић рекао је да је његов тим правио превише грешака у овако важној утакмици.

"Посебно смо правили грешке на отварању меча и тешко стизати резултат после 'минут четири'. Поред слабе одбране, имали смо доста проблема са њиховим упливавањима. Морамо да будемо стрпљиви, откад се формирала екипа сви причају о 'дрим тиму'. Ово јесу фантастични играчи, али потребно нам је време", казао је Удовичић.

Најбољи стрелац Радничког на вечерашњем мечу Филип Филиповић оценио је да су победника одлучиле нијансе.

"Разлике у квалитету готово да нема. Звезда је направила добар тим и биће занимљиво у наставку лиге и у купу Србије. Иако многи кажу да смо 'дрим-тим', још нисмо постали екипа. Звезда је вечерас била расположенија и борбенија, а ми нисмо имали одговор", закључио је Филиповић.
66:58 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије