Читај ми!

У полуфиналу против Мађарске

У полуфиналу Светског јуниорског првенства у ватерполу Србија ће играти против Мађарске. Иначе, три минута пре краја меча Србија је губила од Грчке голом разлике, али је успела да победи са 9:8 и пласира се међу најбоља четири тима.

Прве три четвртине биле су налик једна другој, а ниједан од тимова није успевао да направи разлику.

Милош Максимовић и Огњен Стојановић донели су два гола предности својој репрезентацији, али су Крис Крисоспатис и Спиридон Фофопулос постигли голове којима су донели изједначење.

Србија ће у полуфиналу јуниорског светског првенства у ватерполу играти против Мађарске у суботу од 11.30 по средњеевропском времену. Мађарска је у четвртфиналу савладала репрезентацију Аустралије са 14:7. 

Током друге четвртине голман Гчрке Никитас Параскевопулос је фантастичним одбранама заустављао шутеве српских играча.

Грчка је имала могућност да се одлепи на два гола разлике у трећем делу јер су два пута водили голом разлике, али су Огњен Стојановић и Никола Јакшић постигли голове за нерешен резултат. Свака од прве три четвртине завршена је резултатом 2:2.

Завршни период је, логично, био и најузубдљивији. Крисопатис је постигао два гола у том периоду игре и са та два гола два пута доносио вођство Грчкој. Међутим, поуздани Стојановић и два чудесна шута Душана Мандића и Ђорђа Танасковића донели су предност и победу Србији.

Огњен Стојановић, који је постигао највише голова за репрезентацију знао је да је Грчка добар ривал, али није очекивао у овој мери неизвесну утакмицу.

"Ово је за нас била на крају добра утакмица, али веома тешка. Очекивали смо да ћемо победити, али смо претпостављали да ће то бити са већом разликом. У сваком случају, Грчка је врло добар тим."

Србија ће у полуфиналу играти против селекције Мађарске у суботу од 11,30. Мађарска је у четвртфиналу савладала Аустралију са 14:7.

Србија–Грчка 9:8 (2:2, 2:2, 2:2, 3:2)

Србија: Милан Виторовић, Матеја Асановић, Милош Максимовић, Драшко Гогов, Никола Радуловић, Стефан Илић, Душан Мандић, Марко Манојловић, Димитрије Обрадовић, Ђорђе Танасковић, Огњен Стојановић, Никола Јакшић, Лазар Добожанов

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије