Србија међу најбољих осам

Убедљивом победом над Канадом са 17:6 Србија се пласира у четвртфинале Светског првенства у ватерполу за јуниоре. Следећи противник је Грчка.

Утакмица је почела јаким одбранама и малобројним шансама за гол на обе стране. Средином прве четвртине Србија постигла погодак а затим још два за вођство од 3:0. Пола минута пре краја првог периода Максим Галант је смањо предност Србије.

Меч је постао далеко узбудљивиији у другом делу. После предности Србије од 4:2 Драшко гогов је дао три гола заредом за убедљивих 7:2 на великом одмору.

Србија је наставила на исти начин и резултат би био и убедљивији да канадски голман Дрејк Грешнер није успео да одбрани низ шутева.

У последњој четвртини Матеја Асановић је постигао прва два гола и придружио се Максимовићу, Мандићу и Стојановићу који су такође постигли више од једног гола али ипак је најубељивији био Гогов. Постигао је још два гола и завршио са осам погодака. Гогов је убедљиво најбољи стрелац екипе:

"Била је ово добра пропрема за четвртфинале. Ми сутра играмо најважнију утакмицу, и морамо да победимо ако желимо медљу. Мислим да је Грчка добар тим и биће веома тешко против њих, они су такође дошли са намером да освоје медаљу. Данас са постигао осам голова, сутра ће то учинити неко други. Најважније је да побеђујемо. Ово је било за тим,не за мене."

Меч са Грчком игра се у петак од 18:30 по локалном то јест од 11:30 по средњеевропском времену.

Србија-Канада 17:6 (3:1, 4:1, 4:2, 6:2)

Србија: Милан Виторовић, Матеја Асановић 2, Милос Максимовић 2, Драшко Гогов 8, Никола Радуловиц, Стефан Илић, Душан Мандић 2, Марко Манојловић, Димитрије Обрадовић , Ђорђе Танасковић, Огњен Стојановић 2, Никола Јакшић 1, Лазар Добожанов

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара