Читај ми!

Професионалност на првом месту

Један од најбољих ватерполиста света и члан Радничког из Крагујевца Вања Удовичић говорио о плановима клуба, као и бидућности српског ватерпола. Српски ватерполо је увек имао играче који ће доћи након једне успешне генерације и не сумњам да ће и нас заменити добри, а надам се и бољи, премда је рано истицати појединце, истакао је Удовичић.

Ватерполиста Радничког из Крагујевца Вања Удовичић рекао је данас да је том клубу најбитније да у овој сезони освоји Еврокуп, као и да је првенство Србије у ватерполу једно од најквалитетнијих на свету.

"Дефинитивно је циљ ове сезоне освајање Еврокупа, а поред тога стварање јаких темеља за остваривање резултата у будућности и

наравно подстицање младих да се баве спортом кроз школе ватерпола. С обзиром на опште стање у ватерполу као спорту и статус Србије у Европи и свету, наше првенство је на високом нивоу и тренутно се котира као једно од бољих", рекао је Удовичић.

Удовичић је током каријере наступао за многобројне клубове широм Европе и истакао је да се увек треба понашати професионално, без обзира на разлике.

"Професионални спорт је бити свуда исти и то треба потенцирати без обзира субјективне разлике које појединац свакако негде осети. Сваког великог спортисту одликују рад, упорност, дисциплина и посвећеност спорту пре свега", рекао је капитен репрезентације Србије.

Удовичић је рекао да је на њега највећи утисак професионализма оставила репрезентација Србије, као и да верује да ће у будућности за национални тим играти још бољи играчи.

"Репрезентација Србије од 2002-2012 године је на мене оставила највећи утисак. Српски ватерполо је увек имао играче који ће доћи након једне успешне генерације и не сумњам да ће и нас заменити добри, а надам се и бољи, премда је рано истицати појединце", закључио је Удовичић.

Удовичић је за репрезентацију Србије одиграо више од 300 мечева и тренутно је пети стрелац у историји националног тима за који је дебитовао 2002. године. Био је најбољи играч Светског првенства у Риму 2009. и најбољи стрелац и играч Европског првенства у Загребу 2010. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара