Читај ми!

Поново пораз од Италије

Репрезентација Италије поново је савладала Србију и после ове победе практично обезбедила прво место у групи на Светском првентсву за јуниоре у Перту.

Италија је пре три седмице у Београду савладала Србију на Комен купу са 9:6, а рано јутрос са 10:4. Прва четвртина прошла је у кратким и брзоплетим нападима оба тима, али ипак уз погодак Алесандра Велота. Нешто раније Никола Радуловић је насео на провокацију и добио црвени картон остављајући свој тим на 12 играча три и по четвртине. 

Италијани су се сјајно бранили у другој четвртини приморавши Србију на брзе шутеве. Противник стиже до вођства од 3:0, а први гол за Србију постиже Душан Мандић минут пре краја другог периода шутем са девет метара. 

Претпоставка да ће то бити резултат на полувремену није се обистинила јер је Лука Купидо три секнуде пре сирене дао гол са чак 10 метара за вођство од 4:1. 

Србија почетак треће четвртине игра најбоље и даје два гола заредом са играчем више, али потом се читава игра руши јер Италијани постижу четири гола заредом стекавши највећу предност од 8:3 

Та разлика је само увећена у последњој четвртини. 

Селектор Италије Амедео Помилио рекао је да је његов тим играо сјајну одбрану, али да се већ концентришу на наставак такмичења: "Можда ћемо се срести са Србијом поново у борби за медаље..."

Србија сада има дан одмора, па игра меч осмине финала против Узбекистана или Ирана у среду од 7.20 по средњоевропском времену, а потом, највероватније, против Хрватске у борби за полуфинале. 

Србија–Италија 4:10 (1:0, 3:1, 4:2, 2:1)

Србија: Милан Виторовић, Матеја Асановић, Милос Максимовић, Драшко Гогов 1, Никола Радуловић, Стефан Илић, Душан Мандић 1, Марко Манојловић, Димитрије Обрадовић 1, Ђорђе Танасковић, Огњен Стојановић, Никола Јакшић 1, Лазар Добожанов

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара