Читај ми!

Победнички низ Србије

На Светском јуниорском првенству у Перту, репрезентација Србије победила је Бразил са 12:9, али много теже него што се претпостављало. Бразил је водио са 3:0 на почетку утакмице да би наши ватерполисти успели да стигну до изједначења, а онда и преокрену резултат.

Почетак утакмице 3. кола био је неочекиван за репрезентативце Србије јер је Бразил повео са 3:0. Најупечатљивији је био наступ голмана Бернарда Кампоса. Он је одбранама одушевљавао публику, а по завршетку утакмице изјавио је да му је ово била утакмица живота.

Колико је Кампос био убедљив на голу толико је Енрике Васконсело био добар у нападу. Његовим поготком са осам метара Бразил је повео са 3:0. Игра Србије је од тог момента била боља, што доноси предност од 4:3 на полувремену. Васконсело постиже још два гола и враћа предност Бразилу.

Следе два поготка српских играча за нову предност Србије од 6:5. Јужноамериканци, којима би овај тим требало да буде основа за Олимпијске игре чији су домаћини 2016, не одустају. Изједначују на 6:6, али Милош Максимовић из контранапада опет доноси +1.

Резултатом 7:6 за Србију отишло се на паузу пред завршних осам минута. Бразил је успевао да се држи на гол разлике, али тада најпознатији играч српског тима Душан Мандић преузима одговорност и даје три гола на старту четвртог дела игре. Од 10:8 Србија одлази на 12:8, а до краја противник постиже један погодак. Дејан Савић, селектор репрезентације Србије, одао је признање Бразилу и додао: "Били смо мало уморни јер нам је ово трећа утакмица за три дана. Такође, сутра (у уторак) играмо меч против Италије. Покушао сам да мало примирим играче. Нисам страховао после њиховог вођства од 3:0. Није било панике. То је био почетак. Није била лака утакмица, али знао сам да ћемо победити."

Србија–Бразил 12:9 (2:3, 2:0, 3:3, 5:3)

Србија:Милан Виторовић 1, Матеја Асановић 1, Милош Максимовић 3, Драшко Гогов 1, Никола Радуловић, Стефан Илић, Душан Мандић 3, Марко Манојловић, Димитрије Обрадовић, Ђорђе Танасковић, Огњен Стојановић 2, Никола Јаксић 1, Лазар Добожанов

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара