Совровић: Нови селектор до јануара

Кандидати за новог селектора ватерполо репрезентације Игор Милановић, Дејан Савић и Влада Вујасиновић, а одлука у наредна два месеца, каже Велибор Совровић.

Председник Ватерполо савеза Србије Велибор Совровић рекао је данас да ће одлука о новом селектору државне репрезентације бити донета најкасније крајем јануара, а као неке од кандидата истакао је Владимира Вујасиновића, Игора Милановића и Дејана Савића.

"Морамо да изаберемо новог селектора и са њим да покушамо да будемо освајачи медаље на наредним такмичењима. Морамо да наставимо континуитет успеха, да квалитетно радимо са млађим категоријама и промовишемо млађе играче. Потенцијални кандидати за селектора су сви млади тренери у Србији, а то ће свакако бити неко ко је из Србије. Верујем да ћемо питање селектора решити у наредних 60 дана", рекао је Совровић.

Међу главним кандидатима за новог селектора су прослављени ватерполисти Игор Милановић, Дејан Савић и Влада Вујасиновић. 

"Игор Милановић је једини захтевао да заседа вандредна скупштина за избор новог селектора, али не видим да бисмо на тој скупштини донели неке битне одлуке. Решење је да формирамо стручни савет за избор селектора и наставимо успехе. Сматрам да селектор мора да буде Србин и мислим да смо способни да са свим потенцијалним кандидатима расправимо о циљевима. Када кажем Србин, мислим да то буде човек који је играо за Србију или СФРЈ, а остао да живи и ради у Србији - то су сви они људи које раде код нас, а то су и Милановић и Савић и Вујасиновић", додао је Совровић.

Председник Ватерполо савеза је на конференцији за медије у Београду захвалио доскорашњем селектору Дејану Удовичићу за рад на тој дужности.  

"Хвала Дејану Удовичићу што смо сарађивали од 2006. године до данас и на освојених 16 медаља са ватерполо репрезентацијом Србије. Хвала му што је промовисао све оне играче за првотимце у оквиру репрезентације Србије. Желим му сву срећу у Крагујевцу и у даљем животу, у некој новој улози, неким новим околностима", истакао је Совровић.

Ватерполо савез Србије је објавио да је Удовичић поднео оставку, а он је рекао да ће у понедељак на конференцији за медије изнети појединости.

"Потписао сам споразумни раскид уговора са Удовичићем и проследили смо његовом адвокату Мишку Ражнатовићу. Мислим да неће бити никаквих проблема око потписа Дејана Удовичића", рекао је Совровић.

Репрезентацију ће до именовања новог селектора водити Дејан Савић, а први меч имаће већ у суботу у 18 часова, када "орлови" играју против Шпаније у другом колу Светске лиге.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара