Читај ми!

“Дрим тим” у четвртфиналу

Ватерполисти Радничког пласирали су се у четвртфинале Купа Европе, пошто су у мечу трећег кола квалификација савладали италијанску Флоренцију резултатом 8:4. Четвртфинале је на програму 14. и 24. новембра.

Раднички је са максималним учинком завршио турнир, три меча - три победе. Редом су потапани ривали. Прво је савладана Пордеља са 17:3. Потом је побеђена Сабадеља са 9:5. На крају у трећем колу оружје је положила и италијанска Флоренција - 8:4.

Италијани су повели поготком шпанског репрезентативца Алберта Еспањола из петерца, али су домаћи преокренули преко Злоковића и Гака. Да тимови оду изједначени на мали одмор побринуо се други репрезентативац Шпаније под капицом Флоренције Гиљермо Молина, у последњем минуту првог периода.

Чврста одбрана Радничког потрудила се да мрежа одличног голмана Радића остане нетакнута у другој четвртини, а Удовичић и Злоковоић одводе свој тим на одмор са два гола „вишка" (4:2).

Средином треће четвртине Раднички се „одлепио" на четири гола, преко Филиповића, Бурића и Удовичића, а ту предност задржали су до самог краја.

Раднички - Флоренција 8:4 (2:2, 2:0, 3:1, 1:1)

Затворени базен СЦ „Парк". Гледалаца: 700. Судије: Андреј Лагиња (Словенија) и Николаос Василиу (Грчка). Играч више: Раднички 11(3), Флоренција 6(1). Петерци: Раднички (), Флоренција 1(1).

РАДНИЧКИ: Радић, Бурић 1, Поповић, Марковић, Гак 1, Башић, Ћирић, Чупић, Злоковић 2, Ф. Филиповић 1, Удовичић 3, Ђ. Филиповић, Стивенс. Тренер: Дејан Удовичић.

ФЛОРЕНЦИЈА: Муђели, Ф. Ди Фулвио 1, Борела, Пагани, Молина 1, Кополи, Бранкатело, Еспањол 1, Лапена, Гоби 1, Бини, А. Ди Фулвио, Минети.

У последњем мечу турнира Раднички сутра од 12 сати игра против Јузмеа из Истанбула.

Четвртфинале је на програму 14. и 24. новембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара