Победе Звезде, Партизана и Војводине

Црвена звезда савладала Монпеље са 10:8 у оквиру трећег кола групе Б ватерполо Евролиге. Најефикаснији у Звездиној екипи био је Прлаиновић са четири гола, а Вапенски је био двоструки стрелац. Најбољи у гостујућем тиму био је Жељко Ковачић са три поготка. Партизан савладао Ардеу са 8:7. Војводина добила Синтез резултатом 10:9.

Ватерполисти Црвене звезде победили су у Београду француски Монпеље са 10:8 (3:4, 2:1, 3:1, 2:2) у утакмици трећег кола Б групе Лиге шампиона. Меч одигран у фанастичној атмосфери. Препуне трибине базена 11. април.

Изабраницима Дејана Савића ово је била друга победа у елитном такмичењу, уз пораз у првом колу од хрватског Југа. Звезда је  морала да уложи много труда и енергије како би савладала француског шампиона.

Тек у другом полувремену, пре свега захваљујући Андрији Прлаиновићу и Борису Вапенском, Звезда је дошла до вођства и бодова.

Монпеље је током већег дела првог полувремена био бољи ривал, а једини који је играо на очекиваном нивоу код домаћина био је голман Денис Шефик.

Најефикаснији у Звездиној екипи био је Прлаиновић са четири гола, а Вапенски је био двоструки стрелац. Најбољи у гостујућем тиму био је Жељко Ковачић са три поготка.

Црвено-бели ће у следећем колу, које се игра 14. новембра, гостовати грчком Олимпијакосу у Пиреју.

Други наш представник у елитном такмичењу Војводина славила је у Русији против Синтеза из Казања резултатом 10:9.

Партизан тешко победио румунску Орадеу

Ватерполисти Партизана победили су румунску Орадеу са 8:7 (3:1, 3:3, 1:3, 1:0), у утакмици трећег кола Д групе Лиге шампиона.

Црно-бели су до тријумфа дошли заслужено, али знатно теже него што су очекивали, пошто су Румуни држали резултатски прикључак до самог краја.

По два гола за шампиона Србије постигли су Милош Ћук, Душан Мандић, Стефан Митровић и Милош Вукичевић, укључујући и одлучујући гол минут пре краја меча.

Партизан после три кола има седам бодова, а у четвртом колу 14. новембра гостује мађарском Сегеду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара