Читај ми!

Раднички корак од четвртфинала

Ватерполисти Радничког савладали су вечерас екипу шпанског Сабадеља са 9:5 (3:2, 2:2, 3:1, 1:0) у другом колу Д квалификационог турнира Купа Европе.

Крагујевчани су овом победом освојили важне бодове против једног од главних фаворита за место у четвртфиналу. Голове за Раднички постигли су Филиповић 5, Злоковић 2, док су се Гак и Чупић по једном уписали у листу стрелаца.

Упркос томе што су играли без без капитена Вање Удовичића, који је меч пропустио због стомачног вируса, домаћи су надиграли освајача шпанског Суперкупа и финалисте прошлог Купа Европе

После уједначеног старта Крагујевчани стижу у вођство преко Филипа Филиповића у четвртом минуту, али Шпанци из две полуконтре успевају да преокрену резултат, головима Пиралкова и Еченикеа. Међутим, домаћи ипак успевају да врате предност до одласка на први одмор, преко Филиповића и Злоковића.

Домаћи средином друге четвртине први пут стижу до три гола предности, али Сабадељ, предвођен сјајним голманом шпанске репрезентације, Ињакијем Агиларом, који је спасао неколико сигурних погодака, успева да се врати на „минус један" пред одлазак на велики одмор (5:4).

Средином трећег периода игре Раднички враћа предност од три гола (7:4), коју је задржао све до краја треће четвртине. У последњој деоници тимови су били неефикасни у нападу, па се само Поповић уписао у стрелце.

Дејан Удовичић био је презадовољан игром свог тима: " Задовољан сам односом према игри и крајњим скором. Још увек се уигравамо и мечеви са овако јаким противницима нам много значе. Посебно сам задовољан одбраном у другом делу сусрета, у којем смо примили само један гол. Комплетну слику о Флореницји имаћемо после њиховог меча са Сабадељом, а надам се да ће и Вања бити у тиму. Мислим да имамо бољи тим и очекујем победу".

Раднички - Сабадељ 9:5 (3:2, 2:2, 3:1, 1:0)

Затворени базен СЦ „Парк". Гледалаца: 700. Судије: Крис Фрибури (Велика Британија) и Николас Василиу (Грчка). Играч више: Раднички 7(2), Сабадељ 5(0). Петерци: Раднички 2(1), Сабадељ ().

РАДНИЧКИ: Радић, Бурић, Поповић 1, Марковић, Гак 1, Башић, Ћирић, Чупић 1, Злоковић 1, Ф. Филиповић 5, Удовичић, Ђ. Филиповић, Стивенс. Тренер: Дејан Удовичић.

САБАДЕЉ: Агилар, Торило, Кариљо 2, Пиралков 1, Родригез, Крумполц, Еченике 2, Ваљес, Естрани, Карабантес, Солер, Мотос. Тренер: Габриел Хернандез Пас.

У наредној утакмици на турниру Раднички сутра од 19 сати игра са Флоренцијом, а у последњем колу у недељу од 12 сати против Јузмеа из Истанбула.

Пласман у четвртфинале, које је на програму 14. и 24. новембра, избориће две првопласиране екипе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара