Читај ми!

Удовичић "под лупом"

Стручни савет Ватерполо савеза Србије затражио је од Дејана Удовичића додатни извештај о раду у периоду уочи и за време Олимпијских игара у Лондону, а поводом писма које је доставила група репрезентативаца указујући на постојеће проблеме.

Тај извештај, како је саопштио ВСС, представља обавезу да се у најкраћем року превазиђу проблеми који су присутни у националном савезу, а делом су изнети у писму играча.

"Наши навијачи, пријатељи и спонзори не морају да брину око судбине српског ватерпола. Величина успешних и јесте да не жмуре када се појаве тешкоће, већ да се одмах на њих укаже и потом крене у решавање. Због тога молимо, али и тражимо стрпљење јавности, јер желимо да наредних дана у миру сагледамо читаву ситуацију и почетак новог олимпијског циклуса дочекамо са јасном сликом о актуелном тренутку трофејног спорта", стоји, између осталог, у саопштењу ВСС, које су потписали председник Савеза Велибор Совровић и председник Стручног савета Ненад Манојловић.

Додаје се да су у години великих успеха када су освојене бронза на Олимпијским играма у Лондону и злато на европском првенству у Ајндховену, величина ВСС "огледа и у снази решавања проблема и тражењу начина да рад у будућности буде још бољи".

"Управо тако се и посматра писмо упућено од стране дела репрезентативаца које за циљ очигледно има жељу да се побољшају односи, како на релацији између играча и стручног тима на челу са селектором, тако и односа играча и самог савеза. Њихови ставови недвосмислено указују на жељу да организација и репрезентација наставе са успесима и у наредном периоду. Да се у јавности не би створила погрешна слика морамо да истакнемо да ни једног тренутка међу играчима нема говора о бојкоту играња у репрезентацији, нити било каквих ултимативних захтева за иницирањем одређених решења", наглашава се у саопштењу.

"Ово није први пут да ВСС унутар своје куће тражи начине који ће најтрофејнији српски спорт оставити на стазама успеха. Годинима чинимо све што је у нашим могућностима да будемо још бољи, а остварени резултати то и доказују. Циљеви новоформираног Стручног савета су жеља да се настави континуитет успеха, ојача систем рада, а самим тим и позиција Стручног савета као тела које води и одговорно је за стручну политику ВСС. Наравно, основни циљ је очување кохезије наше репрезентативне селекције", закључио је национални Ватерполо савез.

Стручни савет ВСС на данашњој седници усвојио је дугорочни оквир за развој ватерпола у Србији, детаљну анализу стања у репрезентацији и ВСС и предлог радне верзије Правилника о раду репрезентације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара