Читај ми!

Победе Звезде и Партизана, пораз Војводине

Ватерполисти Црвене звезде победили су у Београду екипу швајцарског Кројцлинга са 26:7 (8:3, 7:2, 6:1 и 5:1), у другом колу Лиге шампиона. Меч у Спортском центру 11. април одигран је без присуства публике и уз појачано присуство полиције због забране јавних скупова. Победа Партизана, пораз Војводине.

Најефикасније у победничкој екипи били су Борис Вапенски и Ненад Стојичић са по пет голова. По три поготка постигли су капитен Андрија Прлаиновић, Михајло Миличевић и Страхиња Рашовић.

Звездин тренер Дејан Савић рекао је да је ова победа била очекивана и да је екипи служила да уигра неке тактичке комбинације пред почетак првенства.

"Ми смо пре утакмице имали јачи пливачки тренинг. Желели смо да на овој утакмци испробамо неке тактичке комбинације пред почетак првенства. Мислим да смо у томе успели", рекао је Савић.

Звезди је ово прва победа у Лиги шампиона, али Савић је казао да она не значи много на психичком плану за његове играче.

"Ватерполо је мало другачији спорт, није ово утакмица за стицање самопоуздања. Оно се овде стиче против јаких противника, а не слабих" казао је Савић.

Ватерполисти Партизана победили су у гостима у Берлину екипу Шпандауа са 13:10, док је Војводина поражена у Новом Саду од шпанске Барселонете са 9:4 у утакмицама другог кола Лиге шампиона.

Партизан је забележио прву победу у Групи Д Лиге шампиона, а најефикаснији у победничкој екипи били су Стефан Митровић са четири гола и Димитрије Обрадовић са три поготка.

У другој утакмици Групе Д мађарски Сегед је у гостима славио против румунске Орадее са 14:9. Партизан након другог кола заузима друго место у групи са четири бода, два мање од водећег Сегеда. Ватерполити турског Галатасараја су трећи са једним бодом и утакмицом мање, док су Шпандау и Орадеа без бодова.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се