Читај ми!

Југ оправдано фаворит

Звезда је поражена од од дубровачког Југа са 6:10 (0:1, 2:3, 2:3, 2:3) у првом колу Групе Б Лиге шампиона. Црвено-бели ће у 2. колу, такође у Београду, играти против швајцарског Кројцлингена.

Ватерполисти Црвене звезде вечерас су у Београду изгубили од дубровачког Југа са 10:6 (1:0, 3:2, 3:2, 3:2) у првој утакмици Б групе Лиге шампиона.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Михо Бошковић са три поготка, а по два пута су мрежу црвено-белих затресли Никша Добуд и Маро Јоковић.

По један гол за дубровачки тим, који је у најужем кругу фаворита за освајање ЛШ, постигли су Тони Азеведо, Франо Карач и Александар Ивовић.

Најбољи у редовима Звезде, која је вечерас дебитовала у ЛШ, био је Борис Вапенски са три гола. Андрија Прлаиновић забележио је два поготка, а још један гол постигао је Душко Пијетловић.

Ватерполиста Црвене звезде Андрија Прлаиновић рекао је после пораза да није било реално очекивати да црвено-бели пруже озбиљнији отпор дубровачком Југу.

"Нисмо могли после 15 дана тренинга да пружимо боље од овог вечерас. Очекују нас три недеље напорног рада. Искористићемо то на најбољи начин до следећих важних мечева. Хвала свима који су дошли на утакмицу. Уживање је играти у оваквој атмосфери. Надам се да ћемо и на следећим мечевима имати подршку навијача", рекао је Прлаиновић новинарима после меча.

Најбољи Звездин стрелац на вечерашњем мечу Борис Вапенски рекао је да крајњи резултат није реалан и да су црвено-бели показали да могу да се носе са најјачим екипама.

"Није нас ишло на почетку меча, док су они погодили све што су шутнули. То некада зна да одреди ток утакмице. Пре меча смо знали да нисмо уиграни и да је Југ фаворит", истакао је Вапенски.

Голман црвено-белих Денис Шефик захвалио је публици на изванредној подршци.

"Потрудићемо се да се навијачима одужимо у наредним мечевима. Играли смо против једне од најјачих екипа у Европи и нисмо могли боље", навео је он.

Црвено-бели у следећем колу, 6. октобра, дочекују екипу швајцарског Кројцлингена.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се