Читај ми!

Партизан "испустио" победу

Ватерполисти Партизана на старту Д групе Лиге шампиона одиграли су нерешено са турским Галатасарајем 5:5 (1:1, 1:0, 3:1, 0:3). Црно-бели у другом колу елитног такмичења гостују 6. октобра екипи Шпандауа из Немачке.

Најефикаснији у редовима српског шампиона и седмоструког шампиона Европе био је Иван Рацков са два гола, док су се по једном у листу стрелаца уписали Милош Ћук, Милош Вукичевић и Душан Мандић.

Два гола за Галатасарај постигао је Хрват Јосип Шутало, а по један бивши играч црно-белих Михајло Королија, Американац Џеси Смит и капитен Ојтун Окман. У турској екипи играо је и српски репрезентативац Слободан Никић.

Тренер ватерполиста Партизана Владимир Вујасиновић после вечерашњег ремија са Галатасарајем (5:5) на старту Лиге шампиона рекао је да је задовољан, пре свега игром у одбрани, али да се видело колико екипи недостаје преко потребно искуство за мечеве у елитном такмичењу.

"Као што смо и очекивали утакмица је била тешка и тврда. Ми смо играли у подмлађеном саставу, мислим да смо били добри, пре свега кад се гледа игра у одбрани, док је у нападу очекивано ишло мало теже. Пали смо у последњој четвртини, пре свега због неискуства, а било је и мало страха од победе. Све у свему, задовољан сам, идемо даље", рекао је Вујасиновић.

Првотимац црно-белих Милош Ћук истакао је да реми са Галатасарајем не представља неуспех, јер има још много да се игра до краја.

"Испустили смо предност од три гола у завршници утакмице, видело се да смо још млади за овакве дуеле. Нисмо успели да приведемо утакмицу крају. Ипак, ништа још није готово, преостаје још седам утакмица у групној фази", рекао је Ћук.

Млади репрезентативац Душан Мандић оценио је да су црно-бели заслужили победу, јер су били бољи током целог меча.

"Били смо бољи у три четвртине, имали смо више шанси, али не треба заборавити да имамо много младих играча у екипи. Ривал нам је била искусна екипа, жао нам је што смо 'испустили' победу. Видећемо где смо грешили, али упркос свему морамо да дигнемо главу и окренемо се наредним мечевима", закључио је Мандић.

Црно-бели наредни меч у Лиги шампиона играју 6. октобра против немачког Шпандауа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се