Читај ми!

Нови почетак црно-белих

Партизан почиње нову сезону са новим тренером, знатно измењеном екипом, али и новим амбицијама. "Немамо велике резултатске циљеве, свесни смо да ће конкуренција и у Евролиги и домаћем првенству бити велика", изјавио нови тренер црно-белих Владимир Вујасиновић.

Ватерполо клуб Партизан у новој сезони нема резултатски императив, већ ће главни циљ црно-белих бити стварање екипе која ће за неколико година поново "напасти" трофеј у Евролиги.

Шампион Србије у сезону улази са новим тренером Владимиром Вујасиновићем и знатно измењеним саставом, који предводе искусни Слободан Соро и Предраг Јокић.

"Сви знају шта значи бити тренер ватерполо клуба Партизан. Помињали смо освајање Евролиге у Риму прошле године, а од тог тима остала су четири најмлађа играча и голман Соро. Ове сезоне почињемо нови циклус, у рукама имам младу и перспективну екипу и пред њима је велика будућност ако буду радили напорно", рекао је Вујасиновић на конференцији за новинаре.

Вујасиновић је предводио Партизан 2011. године до седме титулу првака Европе.

"Немамо велике резултатске циљеве, свесни смо да ће конкуренција и у Евролиги и домаћем првенству бити велика. Нама ће бити важно да сваки меч одиграмо најбоље што можемо, и ако буде тако, нећу имати шта да замерим играчима. Верујем да ћемо бити све бољи како сезона буде одмицала", додао је Вујасиновић.

Шеф струке Игор Милановић рекао је да Партизан не сме да одустане од процеса стварања врхунских играча и ослањања на сопствене ресурсе.

"Срећан сам што је Вујасиновић био спреман да преузме тим, по ономе што сам видео до сада, поседује стабилност и потенцијал да буде велики тренер. Верујем да ће наставити, а и унапредити игру коју смо поставили пре неколико година. Очекујем да сваке године избацимо једног или два играча врхунског квалитета и да од сезоне 2013/2014. кренемо да нападамо фајаналфор Евролиге", рекао је Милановић.

Он је истакао да ће управа клуба учинити све да скине резултатски притисак са тренера и играча.

"Немамо резултатски императив, много нам је важније да тачно проценимо потенцијале играча и направимо правилну селекцију, која ће нам омогућити освајање Евролиге у будућности", закључио је Милановић, који је био тренер екипе у Риму.

Председник клуба Александар Шоштар рекао је да Партизан има младу и квалитетну екипу и да је циљ да за годину или две понови успех из Рима.

"На нашу велику радост сада имамо још два нова конкурента у домаћем првенству, уз већ традиционалног ривала Војводину. То је важно за подизање квалитета ватерпола и за то смо се борили претходних година. Партизан је увек био локомотива нашег ватерпола и радио на стварању центара широм Србије", казао је Шоштар.

Он је подсетио да је пре две године, када је екипа Црвена звезда Вет ушла у лигу, црно-бели су им дали све играче које су могли.

"Ја сам још прошле сезоне причао да је финансијска ситуација тешка, а чак ни освајање Евролиге није имало одјека. Једино ми је нелогично да ми упркос томе и даље имамо проблеме које смо имали до сада. Не треба заборавити да је тих 13 ватерполо олимпијаца у Лондону играло или поникло у Партизану", закључио је Шоштар.

У летњем прелазном року Звезда је довела неколико репрезентативаца - Николу Рађена, Душка Пијетловића, Андрију Прлаиновића, док је крагујевачки Раднички ангажовао Вању Удовичића, Филипа Филиповића и селектора Дејана Удовичића.

Такмичење у Евролиги почиње 26. септембра, а ватерполисти Партизана играће у Д групи са екипама Шпандау, Орадеа, Галатасарај и другопласираним тимом из квалификационе Групе А.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара