Читај ми!

Пораз ватерполиста

Припремна утакмица “делфина” и пораз. Ватерполо репрезентација Србије изгубила је од Мађарске са 7:5 (1:1, 4:0, 1:3, 1:1), у другом колу турнира Осам нација у Италији. Наредни противник наше селекције је Казахстан. Меч се игра у петак од 17.00 часова.

Делфини су били ослабљени. Без капитена Удовичића и Душка Пјетловића напад није функционисао како треба. Лоша реализација кључ је пораза наше екипе. Мађари су меч преломили у  другој четвртини коју су добили са 4:0. До краја меча наши само успели да ублаже пораз.

Најефикаснији у српској екипи био је Филип Филиповић са два гола, док су Слободан Никић, Живко Гоцић и Стефан Митровић постигли по један. Мађарску је предводио Норберт Хошњански са два гола, а следили су га Габор Киш, Думи Варга, Норберт Мадараш, Денеш Варга и Тамаш Кашаш са по једним.

Филиповић је оценио да је проблем српске екипе данас била реализација. "У прве две четвртине смо видели како не треба, а затим и како би требало да изгледамо. Тешко је играти без Вање (Удовичића) и Душка (Пјетловића). Лоше смо играли играча више. Жеља није спорна, хоћемо гол, али нема реализације. Морамо другачије да реагујемо", рекао је Филиповић.

Голман Србије Слободан Соро казао је да је његова екипа лоше одиграла у другој четвртини, када је много грешила.

"Лоше смо одиграли у другој четвртини, када смо имали серију грешака и лако примљених голова. После смо успели да се вратимо, тако да у принципу нисам незадовољан за ову фазу припрема", казао је Соро.

Живко Гоцић је истакао да су репрезентативци Србије "видели где греше" и да ће до Олимпијских игара у Лондону "све доћи на своје место".

Селектор Србије Дејан Удовичић је оценио да су Мађари заслужено победили, али да у поразу његове екипе "има задовољавајућих ствари" и додао да није разочаран.

Србија је у првом колу тирнира у Козенци савладала Канаду са 12:4, док ће у трећем сутра у 17.00 играти против Казахстана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара