Читај ми!

Митровић потопио Звезду

Ватерполисти Партизана освојили 25. титулу првака пред пуним трибинама Ташмајдана - 9:8 (3:2, 2:3, 3:2, 1:1). Стефан Митровић постигао одлучујући гол 15 секунди пре краја још једног неизвесног дуела "вечитих".

Дерби поново личи на дерби. У још једној неизвесној утакмици славио је Партизан и одбранио титулу шампиона Србије. Звезда пружила велики отпор шампиону и најавила да се враћа на стазе успех. Црно-бели коначно добили достојног ривала у нашем првенству.

Партизан је освојио укупно 25. титулу државног првака, шесту заредом, а гол за тријумф на Ташмајдану постигао је Стефан Митровић 15 секунди пре краја меча. Први меч на Бањици црно-бели су добили са 6:5 после продужетака, па су у финалу плеј офа славили укупно са 2:0.

На пливалишту Спортског центра Ташмајдан градски ривали одиграли су врло неизвестан меч, пун преокрета, у коме су црно-бели голом Стефана Митровића у последњим тренуцима утакмице успели да дођу до титуле шампиона.

Мечу је присуствовало више од хиљаду гледаоца, а око пет стотина организованих навијача Црвене звезде је здушно бодрило свој тим уз песму и навијачку декорацију и направило узаврелу атмосферу која је одговарала узбудљивим збивањима у базену.

Партизан је већи део меча имао предност, у два наврата и са два гола предности, али је Црвена звезда предвођена искусним Југославом Васовићем успевала да стигне предност ривала.

У последњој деоници утакмице црвено-бели су сустигли два гола предности ривала, па се у последњим минутима на обе стране тражио победнички гол уз изузетно јаку игру у одбрани.

Звезда је имала шансу на око минут пре краја меча да из ситуације са играчем више први пут од старта меча поведе, али нису упутили ударац на гол, па је Митровић успео да отме лопту и крене у контру. Васовић га је у томе спречио на непрописан начин, па је искуључен. У последњем нападу црно-бели су добили још једног играча више, али ни у њиховим редовима нико се није одважио на ударац.

Тек кад је број снага у базену био изједначен, Партизан је одиграо добру акцију, Митровић је упливао и савладао Гојка Пијетловића.

У редовима црбо-белих чак осам ватерполиста се уписало у стрелце, а најефикаснији је био црногорски репрезентативац Александар Радовић са два гола.

Код Звезде, Васовић је погађао чак четири пута, а Филип Кљајевић је дао два гола.

Осим 25. трофеја за Партизан, меч је обележен као последњи такмичарски наступ капитена Партизана Владимира Вујасиновића који је после две деценије титулом окончао богату каријеру.

На другој страни од активног играња опростио се Југослав Васовић који је, такође, остварио успешну дугогодишњу каријеру, а у овој сезони је предводио Црвену звезду на повратку у врх ватерпола.

Стрелци:
Црвена звезда: Југослав Васовић 3, Филип Кљајевић 2 , Сава Ранђеловић, Страхиња Рашовић, Срђан Аксентијевић по један гол.

Партизан: Александар Радовић 2, Никола Дедовић, Милош Ћук, Душан Мандић, Милош Королија, Владимир Вујасиновић, Милош Вукићевић, Стефан Митровић по један гол.

Стевановић: Пресудило искуство

Тренер ватерполиста Партизана Урош Стевановић оценио је после освјања титуле шмпиона да је финални меч са Црвеном звездом био изузетно напет, а да је пресудило искуство неких играча његовог тима.

"Као што смо и очекивали, атмосфера на трибинама је довела утакмицу у врло неизвестан ток. Нисмо успели да се одвојимо на почетку и у одлучујућим треницима нисмо ишли у реализацију према договору. Ипак, старији и искуснији играчи су успели да својим квалитетом дођу до победе", рекао је Стевановић.

Он је додао и да су млађи чланови екипе коју води подлегли атмосфери са трибина, на којима је око 5 стотина ватрених присталица Звезде здушно бодрило своју екипу, и да они треба да извуку поуке и науче из својих грешака.

Тренер црвено-белих Дејан Савић упутио је честитке ривалу на трофеју, похвалио игру својих ватерполиста и додао да је утакмицу обележио и леп амбијент и пуне трибине.

"Спремали смо се да дамо максимум. Партизан је велика екипа и честитам им на победи. Моји играчи су показали велику борбеност и на леп начин завршили врло успешну сезону пред овом фантастичном публиком", казао је Савић после меча.

Савић је посебно частитао и капитену Партизана Владимиру Вујасиновићу који је вечерашњим мечом окончао богату каријеру.

Звезда, после одсуства са ватерполо сцене, у другој години наступа већ је играла финале домаћег купа и првенства, као и четвртфинале Евро купа.

Најбољи стрелац утакмице и ватерполиста Црвене звезде Југослав Васовић, који је четири пута погодио мрежу, рекао да је утакмицу обележила велика борба у базену, али и залагање, став и понашање играча на обе стране.

"У базену је било велике борбе и грубе игре, али ниједног инцидента. То је заслуга залагања, става и понашања ватерполиста Звезде и Партизана. Одиграли смо спортски и били близу, остаје жал што нисмо стигли до победе", казао је Васовић.

Њему је то уједно био и последњи меч у богатој и дугој професионалној каријери, а на питање да ли ће остати у ватерполу одговорио је да неће.

"Говорим да нећу, али увек ћу бити ту да помогнем", казао је ватерполиста који је био шампион Европе са Бечејем 2000. године

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се