Читај ми!

Злато, а шта друго!?

Навикли су нас на најсјајнија одличја. Наши “делфини” редовно освајају медаље, а неретко златне. Пред Олимпијске игре екипа је себи поставила највише циљеве. Наравно, ништа не обећавају осим да ће пружити максимум, а одлично знамо шта значи њихов максимум.

"Делфини" су почетком године освојили титулу шампиона Европе и направили најлепши могући увод у Лондон. Управо је олимпијска златна медаља једини трофеј који недостаје српским ватерполистима. На последњем олимпијском турниру у Пекингу ватерполисти су освојили бронзану медаљу, а четири године раније у Атини поражени су у финалној утакмици од Мађара.

Капитен ватерполо репрезентације Србије Вања Удовичић рекао је да је екипа поставила себи високе циљеве пред Олимпијске игре у Лондону, али да не жели да се ствари беспотребни притисак на екипу уочи највећег спортског догађаја на свету.

"Наравно да је сан сваког спортисте освајање медаље на Олимпијским играма. Наша екипа је сама себи поставила највеће могуће циљеве, али мислим да није добро да се то превише потенцира уочи ОИ, јер би могло да има негативан ефекат", рекао је Удовичић.

Протеклих година ватерполисти су навикли јавност на успехе на разним такмичењима и само једном су у новијој историји, на Првенству света у Мелбурну 2007. године, остали без медаље.

Селектор Дејан Удовичић раније ове недеље окупио је репрезентативце на мини-припремама у Београду, где ће полако, али сигурно да крену у "брушење" форме за Лондон.

"Предстоје нам последња четири месеца припрема, који су уједно и најважнији пред Олимпијске игре. Верујем да ће ово бити најтежи део сезоне, али свако од нас мора да пронађе довољно снаге. Свако од нас зна да мора свим срцем да брани боје ове земље", истакао је Удовичић.

Ватерполисти су, засад, једина српска екипа која је већ изборила учешће на Играма у Лондону, а шансу за то имају још мушка и женска одбојкашка селекција, као и рукометаши.

"Пошто нас чека најтежи део припрема, од сада па до ОИ нема места изговорима и извињењима. Чека нас највеће спортско такмичење на свету у које је свако од нас много уложио", закључио је Удовичић.

Мини-припреме ватерполиста Србије у Београду трајаће до 5. априла, а екипа ће радити на Ташмајдану и спортском центру "Милан Гале Мушкатировић".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара