Читај ми!

Шампиони и ван безена

"Делфини" почели припреме на базену "Милан Гале Мушкатировић" за операцију Лондон 2012. Између два тренинга репрезентативци и селектор посетили Институт за неонатологију коме су уручили инкубатор.

Најбољи српски ватерполисти, званични шампиони Европе, свечано су данас уручили инкубатор београдском Институту за неонатологију, купљен у оквиру акције "Битка за бебе".

"Ова акција требало би да пробуди свест код свих у Србији колико је важно помоћи онима којима је то најпотребније. Морају да се обезбеде услови за развој беба, поготово што наша земља има проблем са наталитетом. Надам се да ћемо овим чином барем мало помоћи, а било би добро да се сви прикључе овој акцији", истакао је капитен ватерполиста Србије Вања Удовичић. Он је додао да би и држава требало да помогне, смањи порезе и олакша живот младим брачним паровима, јер будућност нације лежи у бебама.

Директор Института за неонатологију Нивеска Божиновић Прекајски казала је да су ватреполисти овим чином показали да су шампиони и ван безена.

"Поред квалитета који вас издваја као врхунске спортисте, показали сте и велику дозу хуманости, јер сте од свог новца и награда донирали овај инкубатор онима којима је то најпотребније", рекла је Божиновић Прекајски. Она је додала да је ово 53. инкубатор у Институту и истакла да је акција превазишла очекивања, уз податак да та установа годишње лечи 900 превремено рођених беба.

Божиновић Прекајски је ватерполистима Србије уручила захвалнице и медаљу намењену херојима акције "Битке за бебе".

"Ово је мали гест пажње, изузетно нам је драго што смо дали допринос у овој акцији и пресрећни смо што смо данас овде у Институту", рекао је селектор Дејан Удовичић.

Ватереполо репрезентације Србије данас је започела мини-припреме у Београду, прве након освајања злата на ЕП у Ајндховену и званично започела операцију Лондон 2012.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара