Читај ми!

Спас у Суперлиги

Жеља за очувањем ватерпола и неслагање са тренутном организацијом европских клупских такмичења, окупили су трофејне клубове око идеје да се створи ново такмичење и да се зове Супер лига. Број екипа кретаће се између 12 и 14.

Српски учесници били би Партизан, Војводина и Црвена звезда. Црногорски представници за сада су Јадран из Херцег Новог и Будва, а размишља се и о уласку Приморца из Котора. Актери из Хрватске биће највероватније Младост (Загреб), Југ (Дубровник) и Приморје (Ријека). Мађарски представници ће такође дати квалитет такмичењу, у преговорима су Вашаш, Сегед и Егер.

Причу озбиљном чини и велико интересовање набогатијег ватерполо клуба италијанског Про Река и његовог власника Волпија за учешће и финансијски допринос буџету новог система. Говори се и да би шпанска Барселонета партиципирала, као и руски тимови Штурм и Волгоград.   

Тренер Црвене звезде Дејан Савић види нову лигу као завеслај напред: "Мислим да је одлично што су се коначно усгласили клубови и Националне федерације и да ће квалитет такмичења бити на нивоу Лиге шампиона. Надам се да ће људи из ЛЕН-а бити кооперативни."

Док су београдски тимови Партизан и Звезда темељни у анализи предлога, у новосадској Војводини одушевљено прихватају нову замисао. "Почаствовани смо што смо у крему ватерпола и што ће нова идеја омогућава да кроз резултате и маркетинг наплатите сав труд у Лиги шампиона и домаћем такмичењу", рекао је Коља Лазор директор Ватерполо клуба Војводина.

Бивши селектор Црне Горе, а данас тренер руског Штурма Петар Поробић види простор за договор. "Добро је да има новог система такмичења, али требало би наћи заједнички језика са Европоском федерацијом. Уколико се то не деси, треба анализирати све предлоге", рекао је Поробић

Незваничне информације говоре да би наградни фонд био десет пута већи од садашњег у Лиги шампиона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара