Суперлига стартује у октобру

Три српска клуба учествоваће у новоформираној ватерполо Суперлиги што вероватно значи да више неће учествовати у ЛЕН такмичењима, одлучено је у суботу на оснивању Лиге у Ријеци.

 Партизан Рајфајзен, Војводина и Црвена звезда ВЕТ су у договору са Ватерполо савезом Србије пристали да се пријаве за нову лигу у коју ће бити укључени најјачи европски клубови.

"Лига би требало да почне да се игра од октобра. Предстоје нам технички детаљи на састанцима наредних дана. Јако смо задовољни договором", рекао је Марко Стефановић, генерални секретар ВСС у разговору за РТС. 

Србија ће имати три представника међу 12 клубова из Црне Горе, Мађарске, Италије и Хрватске. Уговори су понуђени и Барселонети и Посилипу и чека се њихов одговор а интересовање су показали у руски тимови. 

Ово практично значи да најбољи европски клубови више неће играти ЛЕН такмичења и да ће иступити из Евролиге. 

"Постоји мала могућност да се такмичење одиграва под окриљем ЛЕН али ћемо тражити да имамо потпуну контролу Лиге. Да ми у потпуности водимо такмичење. Не желимо ни са ким да улазимо у конфликт али ово је био једини начин да сачувамо ватерполо. Нити више имамо времена за то."

Поред српског триа Лигу ће за сада чинити Егер, Вашаш и Сегед из Мађарске, Јадран и Будва из Црне Горе, Приморје, Југ и Младост из Хрватске и Про Реко из Италије. 

Претпоставља се да ће сваки клуб на име трошкова одмах добити 50 000 евра. Победник Лиге шампиона у организације ЛЕН добијао је за прво место 17000, а постоје назнаке да ће сада та награда бити скоро десет пута већа. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара