Читај ми!

Удовичић води у Лондон

“Делфини” добили новог-старог селектора. Ватарполо савез Србије продужио је мандат селектору репрезентације Дејану Удовичићу на још четири године, а на функцију председника Стручног савета реизабран је Ненад Манојловић, који ће ту остати до 2016.

Одлични резултати наших ватерполиста постигнуту су под диригентском палицом Дејана Удовичића. Све је подредио тиму, а тимски дух је донео резултат.. Био је очекиван епилог да Управни одбор ВСС продужи ангажман трофејном стручњаку, који је на клупи Србије од 2006. године.

"Одлучили смо да пре учешћа на Олимпијским играма у Лондону продужимо сарадњу. На тај начин одајемо признање за остварен континуитет изванредних резултата на највећим такмичењима", казао је Председник ВСС Велибор Совровић. Он је додао и да је Удовичићев и Манојловићев избор резултат досадашњих успеха и великог поверења у резултате рада који им предстоји.

"Потпуно је логично да постоји максимално поверење и у стручни тим и стручни савет и да они знају да им после Лондона следи рад за Рио де Жанеиро", казао је Совровић.

Селектор Удовичић је после продужења сарадње најавио наставак успешног рада и истакао задовољство организацијом Ватерполо савеза и сарадњом са репрезентативцима.

"Настављамо по устаљеном моделу, али морам да кажем да је задовољство бити део ове организације и бити на челу такве екипе каква је српска селекција", казао је трофејни стручњак. Удовичих је за шест година на месту тренера националне селекције освојио две златне медаље са Европских првенстава (Београд 2006. Ајндховен 2012), једну сербрну (Малага 2008.) и једну бронзану (Загреб 2010).

На светским шампионатима такође је освојио титулу (Рим 2009), а једном је био вицешампион (Шангај 2011).  Уз Олимпијску бронзу са Игара у Пекингу 2008. освојио је чак пет злата Светске лиге, уз једну бронзу и два злата са ФИНА Светског купа.

Удовичић је у децембру прошле године на старту припрема репрезентације за Шампионат у Ајндховену, на коме је Србија освојила злато, поделио играчима слику златне Олимпијске медаље и на тај начин прокламовао главни циљ успешне генерације.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се