Читај ми!

На победу и у Сегедину

Тренер ватерполиста Партизана Игор Милановић оценио је после победе његовог тима над мађарским Вашашом да је забележен изузетно битан тријумф, који је резултат стрпљиве игре и чврсте одбране.Партизан се 25. фебруара у Мађарској састаје са екипом Сегеда.

Партизан је победио Вашаш са 9:5, у петом колу Групе Ц Лиге шампиона.

 

"Врло битна победа за нас. Као што сам и обећао играли смо стрпљиво и у потпуности спровели стратегију коју смо договорили. Одбрана је била одлична и сада ћемо се добро спремити и идемо у Сегедин на победу и пласман у наредну рунду", рекао је Милановић новинарима после меча на базану Спортског центра Бањица.

Играчи Партизана одиграли су најбољу утакмицу ове сезоне у Лиги шампиона и дошли до тријумфао који им је био неопходан да би остали у трци за пласман међу осам најбољих екипа.

 

У тиму владајућег шампиона Европе капитен Владимир Вујасиновић командовао је одбраном и уз сјајног голмана Слободана Сора омогућио шутерима Пртизана да створе резултатску предност против врло борбаног противника.

"Дочекали смо ову утакмицу спремни, а оба тима била су у сличној ситуацији, јер је по пет играча учествовало на Европском шампионату после чега су се придружили екипи. Вашаш је одличан тим, али никоме није лако да дође на Бањицу и победи. Надвисили смо их играчки и тактички и заслужено победили"", казао је Вујасиновић. 

На испуњеним трибинама базена на Бањици нашло се и око 200 најватренијих присталица Партизана, који су уз бубњеве и песму бодрили своје љубимце у одлучујућем мечу.

Доброј игри у нападу допринео је и репрезентативни бек Милан Алексић који је два пута погађао противничку мрежу. 

"Наметнули смо свој ритам и контролисали утакмицу. Играли смо концентисано, онако како смо желелии пре меча и надам се да ћемо поновити такву утакмицу и у Сегедину ", казао је Алексић.

 

На старту меча Соро је одбранио пет узастопних удараца Мађарима, а два пута је у тим тренутцима био успешнији од играча Вашаша у дуелима један на један. После таквих интрервенција његови саиграчи добили су на самопоуздању и прецизним шутевима стекли предност коју су до краја сачували.

"Одигрли смо изузетно добру утакмицу, баш онако како смо и желели. Пружили смо игру за ниво квалитетнију него у досадашњим мечевима и надамо се победи у Сегедину", казао је сјајни Соро.

На питање новинара, на који начин је одбранио пар чистих ситуација из контре противничких играча, Соро је прокоментарисао да за то нема посебне припреме и да је у одсудним тренутцима предвидео намеру противника и одбранио ударац.

Партизан ће 25. фебруара играти у Мађарској са Сегедом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво