Читај ми!

Важна победа Партизана

Ватерполисти Партизана савладали мађарски Вашаш са 9:5 и остали у игри за пласман међу осам најбољих тимова. Следећи меч "црно-бели" играју у Мађарској са Сегедом, а тријумф од два гола разлике гарантовао би пролаз даље.

Ватерполисти Партизана савладали су вечерас у Београду екипу будимпештанског Вашаша са 9:5 (2:0, 2:1, 1:1, 4:3), у петом претпоследњем колу Ц групе Евролиге.

Овом победом, тек другом у досадашњем делу такмичења, актуелни шампион Европе остао је у борби за четвртфинале елитног такмичења. Партизан у последњем колу, 25. или 26. фебруара, игра као гост против Сегедина.

Голове на вечерашњем мечу постигли су Ћук (три), Королија и Алексић по два, Митровић и Мандић за Партизан, а Капонаш (два), Штајнмец, Вамош и Киш за Вашаш.

Ватерполисти црно-белих добили су утакмицу првенствено захваљујући одличној игри у одбрани, посебно у првом делу сусрета. Голман Слободан Соро је том периоду бранио фантастично и зауставио низ неугодних шутева Мађара, укључујући неколико "зицера".

Поред Сора, истакао се капитен Владимир Вујасиновић добром организацијом напада, а голгетерски расположен био је Млош Ћук са три поготка.

Мађарски тим је на банници тек у завршници показао "зубе" и на тај начин избегао убедљивији пораз.

Партизан је и даље у игри за четвртфинале Евролиге, али за потврду пласмана међу осам мораће да пружи још бољу игру у Сегедину, посебно због чињенице да је мађарски представник славио у првом мечу у Београду (9:8), у октобру.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво