Читај ми!

Хрвати нек се баве собом

Вања поновио да његова екипа није намерно изгубила утакмицу са Црном Гором и на тај начин утицала да Хрватска остане без полуфинала. Сулудо је тражити грешке у другима, потребно је окренути се себи. Хрватска не би требало да се бави Србијом него собом, рекао је Удовичић.

Капитен ватерполо репрезентације Србија Вања Удовичић поновио је данас да његова екипа на Првенству Европе у Ајндховену није намерно изгубила утакмицу са Црном Гором и на тај начин утицала да Хрватска остане без полуфинала.

"Мислим да је сулудо тражити грешке у другима, потребно је окренути се себи. Црна Гора је у том мечу била мотивисанија, али је и иначе одиграла одличан турнир. Ја, кад изгубим, прво гледам своје, а потом туђе грешке. И Хрватска не би требало да се бави Србијом него собом. Нека прво погледају своје игре, статистику, па нека онда причају о другима", рекао је Удовичић за хрватски портал "24 сата".

Српски ватерполиста казао је и да би сваки од репрезентативаца требало да добије награду од по 38.000 евра.

"Од државе ћемо добити по 20.000, то је сигурно, а Савез је обећао још по 18.000. Кроз те награде и кроз признања након завршетка каријере, Србија показује како поштује спортисте. Влада је тим потезом наградила наш велики труд јер ми спортисти смо у овом тренутку најбољи амбасадори Србије", навео је Удовичић.

Он је подсетио да је 27. јануара, када је одиграно и финале на ЕП у Ајнховену, ушао у историји српског спорта. Новак Ђоковић одбранио је трофеј на Аустралијан опену, а рукометаши су освојили сребро на ЕП.

"Доказали смо да је мала Србија у спорту јако велика. Три финала у једном дану, два злата и једно сребро, то је мало ко постигао у историји. На дочеку у Београду нас и рукометаше дошло је да поздрави 20.000 људи, иако је температура била минус десет. Дочек какав заслужују шампиони. То је као да вам лети дође 100.000", закључио је Удовичић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво