Читај ми!

Најбољи почетак године!

Златни ватерполисти из Ајндховена допутовали у Београд и на аеродрому "Никола Тесла" дали изјаве у којима наводе да година није могла да почне боље. Ако је ово увертира за Олимпијске игре, онда ће у Лондону бити сјајно, констатовао је Велибор Совровић, председник Ватерполо савеза Србије.

Ватерполисти Србије допутовали су данас у Београд из Ајндховена где су освојили златну медаљу на шампионату Европе и пожелели исти дочек на аеродрому "Никола Тесла" када се буду враћали са Олимпијских игара у Лондону.

Српски тим наставио је феноменалан низ, пошто је на последњих 16 великих такмичења освојио чак 15 медаља, од чега 10 златних. Једини пут остали су без одличја на шампионату света у Мелбуурну 2007. године када су били четврти.

Један од најзаслужнијих за ново европско злато Андрија Прлаиновић рекао је да је турнир у Ајндховену без дилеме најбоље одиграно такмичење у последње четири године.

"Још увек смо под емоцијама и нисмо свесни шта смо урадили. Опште мишљење у екипи је да је ово био наш најбољи турнир у последње четири године. Изгледали смо моћно у базену и уз велику жељу и енергију заслужено дошли до злата", изјавио је Прлаиновић.

Ватерполсита Про Река оценио је да је титула првака Европе најлепша могућа увертира за Олимпијске игра у Лондону.

"Није могла боље да нам почне 2012. година. Много смо добили на самопоуздању тријумфом у Ајндховену. То је друго велико такмичење, после Светског првенства у Риму које смо освојили и драго ми је што смо успели да обрадујемо српску нацију".

Он се осврнуо на фантастичну недељу српског спорта у којој су освојене две титуле и једно сребро.

"Пратили смо Новака колико смо могли, нажалост, меч се одужио. Морали смо на наше финале и зато нисмо гледали пети сет. Новак је сјајан, он руши све границе. Свака част рукометашима, подигли су свој спорт који је био на издисају и поново су напунили хале.

Капитен Вања Удовичић захвалио је саиграчима што су га поново учинили поносним.

"Хвала стручном штабу и свим навијачима. Јуче смо у сва три финала показали колико мала Србија може да буде велика. Причаћемо још на тераси Скупштине града", рекао је Удовичић.

И селектор Дејан Удовичић био је кратак.

"Мени је изузетна част што сам овде. Хвала навијачима који су нас бодрили у Ајндховену, Србији, Републици Српској. Момци су све рекли у базену. Свака им част", рекао је Удовичић.

Председник Ватерполо савеза Србије (ВСС) Велибор Совровић рекао је да су играчи за злато жртвовали одмор и празнике.

"Ако је ово увертира за Олимпијске игре, онда ће у Лондону бити сјајно", констатовао је Совровић.

Србија је у финалу шампионата Европе победила Црну Гору са 9:8.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво