Читај ми!

Момци хвала, најбољи сте

Заслуге за нови велики успех припадају првенствено играчима изјавио је селектор Дејан Удовичић. Момци, хвала. Били сте заиста најбољи и заслужено сте први, рекао је селектор.

Ватерполо репрезентација Србије тријуммфално је окончала шампионат Европе у Ајндховену победом у финалу над Црном Гором, а селектор Дејан Удовичић нагласио је да заслуге за нови велики успех припадају првенствено играчима.

"Момци, хвала. Били сте заиста најбољи и заслужено сте први", изјавио је после меча задовољни селектор. "Ајмо рукометаши, дајте и треће злато", поручио је Удовичић уочи финала рукометног првенства Европе у Београду, где играју Србија и Данска.

Стефан Митровић је истакао да је у тешкој и неизвесној борби са екипом Срне Горе подршка навијача била од непроцењивог значаја.

"Хвала нашим навијачима који су дошли у оволиком броју. Била је то невероватна подршка, победа за Србију. Показали смо да имамо срце и да смо права екипа. Уживај Србијо!", рекао је Митровић, док је капитен Вања Удовичић са високо уздигнутим пехаром прослављао нови тријумф српског ватерпола.

"Ово је велика победа ове генерације, велика победа Србије. Најлепши моменат за било коју државу. Издржжали смо невероватан притисак, честитам свима који су били овде и онима који су нас бодрили код куће", казао је Удовичић, стрелац два важна гола за нашу екипу.

Слободан Никић је додао да му је "пуно срце".

"Ова генерација је испунила сан. Били смо први на свету, победници Светског купа и Светске лиге, сада шампиони Европе. Неописива је срећа, један од најлепших тренутака у животу", рекао је Никић.

Званично најбољи ватерполиста света Филип Филиповић навео је да је ово "чаробна недеља за српски спорт".

"Дивни моменти, чаробна недеља за наш спорт и целу Србију. Подарили смо злато Србији, враћамо се кући пресрећни. Сада смо два од три, чекамо рукометаше", рекао је Филиповић, алудирајући на претходни фантастични трујумф Новака Ђоковића на Аустралијан Опену.

Никола Рађен казао је да му је златна медаља "најлепши поклон за рођендан" и да је наш тим потпуно заслужено победио, док је Слободан Соро нагласио да су момци "за ово играли".

"Заслужено смо прваци, играли смо најбоље и најлепше. Црна Гора је такође играла веома добро, али смо показали да смо ипак бољи и да заслужено славимо", поручио је Соро, а пресрећни Милош Ћук је подсетио да му је ово прва европска медаља.

"Прва, и још златна. Одиграли смо тешко финале, уложили и последњи атом снаге, тако да смо заслужено победили", казао је Ћук, док је Живко Гоцић навео да су наши ватерполисти "због овога" дошли у Ајндховен. "Био је то тежак дуел са невероватно снажном Црном Гором, дивовска борба. По приказаним играма ово злато нам у потпуности припада", закључио је Гоцић, а председник националног савеза Велибор Совровић је заједно са играчима у базену прославио златно одличје.

"Браво момци, браво за Србију. Шта да кажем, а да се не поновим. Најбољи су, и част је бити на њиховом челу. Сада још да славе и рукометаши, Србијо, радуј се!", поручио је Совровић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво