Читај ми!

"Делфини" доминирају Европом

Још једна битка, још једна победа још један трофеј. Српски ватерполисти повратили су титулу европског шампиона. У финалу српски "делфини" били су бољи од Црне Горе резултатом 9:8. Прослава успеха српских спортиста сутра у 20 часова исперд Скупштине града Београда.

Новак Ђоковић још није завршио свој маратон са Надалом када су српски ватерполисти почели битку за европски трон. Златни Удовичићеви изабраници су поново покорили стари континент. Нова битка добијена је против Црне Горе резултатом 9:8, по четвртинама 1:1, 2:3, 3:1, 3:3.

Српски ватерполисти боље су се снашли у резултатској клацкалици и игри живаца, а у кључним тренуцима „делфини" су сјајно играли у одбрани која је у неким тренуцима била слабија и за два искључена играча.

Око 3.500 навијача присуствовало је финалном мечу који се играо на базену Петер ван ден Хугебанд, а меч су судили Филипо Гомез из Италије и Јоргос Ставридис из Грчке.

Кључна у победи Србије била је трећа четвртина у којој је Србија дошла у вођство које није испуштала до краја меча.

У најважнијим моментима у нападу истакли су се „прве виолине" српске репрезентације Прлаиновић и Удовичић који су погађали када је било најпотребније.

Србија је боље користила играча више, и у 13 ситуација када је имала ту предност постигла је седам голова. Црногорви су из 11 покушаја били прецизни четири пута.

Најбољи стрелци код "делфина" билис у Митровић и Удовичић са по два постигнута гола, док су Пјетловић, Алексић, Рађен, Филиповић и Прлаиновић постигли по један погодак.

У екипи Црне Горе најбољи је био Радовић са три гола, Ивовић је постигао два а Пасковић, Злоговић и Гојковић по један.

Овом победом српски „делфини" остварили су двоструку освету. Одужили су се Црногорцима за пораз у групној фази, који је био једини неуспех Србије на овом Европском првенству.

Такође наплаћен је дуг за пораз у финалу Европског првенства пре три године када је Црна Гора у финалу Европског првенства савладала Србију.

Србији је ово друга златна медаља на првенству од када наступа самостално, прва је освојена 2006. године у Београду.