Читај ми!

Адио “азури”

Италијани запретили, српска репрезентација се “наљутили” и потопили противника. У првом полуфиналу Србија савладала Италију резултатом 12:8. У финалу против Црне Горе. Меч се игра у недељу од 15.30 часова. Директан пренос на Првом програму.

Наши репрезентативци показали сву снагу и моћ великог тима. Италијани имали снаге за 12 минута. Наши додали гас, препливали противника и серијом голова решили сву неизвесност на мечу. Потом га полако привели крају. Следи финале, противник Мађарска или Црна Гора.

Почело је жестоко на обе стране. Италијани су се боље снашли у првој четвртини. су први повели. "Делфини" преокрећу и воде са 2:1. Лоша одбрана резултирала је са три гола у мрежи наше селекције. Поново успевамо да узвратимо и стигнемо до изједначења, 4:4, ипак до краја четвртине Италијани успевају да врате гол предности.

Боља игра "делфина" у наставку, пре свега у одбрани. Поново успевамо да преокренемо резултат и водимо са 6:5. Овог пута наши момци не дозвољавају "азурима" да се врате. Све сигурнији смо у одбрани и на крају полувремена водимо са 8:6.

Италијани немају више снаге, "делфини" се тек разиграли. Крај неизвесности после још два гола у мрежи противника. Доминација наше екипе, поигравање са противником. Противник сведен на минимум, "азури" успели у другом полувремену да постигну по почасни погодак у свакој четвртини, и то је било све са њихове стране.

Најефикаснији у нашој екипи био је Филип Филиповић са 3 поготка, Алексић, Удовичић и Митровић са по 2, Шапоњић, Прлаиновић и Ћук по 1.

Србија ће у финалу играти против Црне Горе, која је у другом полуфиналу савладала Мађарску са 14:13, након продужетак. Финале се игра у недељу, у 15.30 часова. Директан пренос је на Првом програму РТС-а.

Сада идемо по злато

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић рекао је вечерас да се екипа против Италије у полуфиналу Првенства Европе тргла на време и да ће сада покушати да освоји златну медаљу.

"Имали смо психолошки тешку утакмицу јер смо били фаворити пред меч. У доброј смо форми и играли смо цео турнир на високом нивоу а када имате такву ситуацију тешко је бити прибран и добити 'добијену' утакмицу. Италија је светски шампион, али ми смо успели после нешто лошијег старта да се вратимо у утакмицу и заслужено победимо", рекао је Удовичић.

Селектор Удовичић је током прве четвртине меча заменио првог голмана тима Слободана Сора и у игру убацио Бранислава Митровића. "Променио сам голмана јер тренер некада мора да преузме ризик. Квалитет јаке екипе је да има два одлична голмана. Данас Соро није ухватио две три лопте и разумљиво је да сам морао да тргнем екипу", казао је Удовичић.

После убедљиве победе против Италије репрезентација Србије се окреће финалу, а селктор је оценио да противник у том финалу "није пресудан". "Идемо на злато", рекао је он.

"Најважније је да смо ушли у финале. Честитам свим момцима, борили смо се до последњег тренутка. Покушаћемо да освојимо злато", рекао је Живко Гоцић.

"Тргли смо се после прве четвртине и заслужено смо у финалу. На крају је било и мало чарки, али ништа посебно", навео је Прлаиновић.

Најбољи стрелац Србије Филип Филиповић упоредио је екипу са тенисером Новаком Ђоковићем,  који се раније данас пласирао у финале Аустралијен опена у Мелбурну. "Наставили смо као Ноле, њему све честитке. Надам се да ћемо се за два дана радовати. Играли смо прелепо, али било је и тамних момената. Сада идемо да гледамо рукометаше", истакао је Филиповић.

Капитен Вања Удовичић истакао је да се репрезентативци не задовољавају пласманом у финале. "Само ћу да захвалим екипи, навијачима и на подршци из Србије. Још нисмо рекли све", поручио је Удовичић.

Један од млађих чланова национаног тима Стефан Митровић додао је да су Италијани још једном показали да су опасан противник. "Зна се ко су Италијани у ватерполу. Ипак, сада морамо да заборавимо овај меч. Хвала навијачима, имао сам утисак као да сам играо у неком од градова у Србији", закључио је Митровић.

Број коментара 84

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво