Читај ми!

Атомски "делфини" у полуфиналу

Четврто коло А групе Европског првенства у Ајдховену, и четврта победа, обезбеђен пласман у полуфинале. Репрезентација Србије растурила Румуне са 14:5. У последњем колу такмичења по групама Србија у понедељак од 16.00 часова игра против Црне Горе.

Силовити "делфини" нису имали милости за Румуне, поготово у првом полувремену. Спајдермен Соро закључао гол, нападачи ефикасни. Голови падали као на траци, после трећег периода резултат је 10:1 за Србију. У последњем периоду одбрана попустила и дозволила Румунима да „одрже" разлику. Занимљиво је да ће ову утакмицу обе екипе играти без слектора. Дејан Удовичић је искључен на мечу против Хрватске, док је Иштван Ковач морао на трибине на мечу против Црне Горе.

Делфини са пола снаге декласирали Румунију. Гранитна одбрана ефикасан напад, то је била добитна комбинација у мечу. Све је изгледало тако лако када играју мајстори ватерпола. Противник није успео да избори ни частан пораз. Обезбеђен директан пласман у полуфинале шампионата.

Ватерполо из друге димензије. Игри давида и голијата. Репрезентација србије од самог старта наметнула висок рита. Румуни одбијени од нашег гола. Соро без грешке, затворио је све прилазе голу. Нису успевали противници ни у дуелу 1 на 1 да савладају изузетно расположеног голмана наше селекције.

У првом полувремену није примљен ниједан гол. Покушавали су Румуни, али безуспешно. Наши су их препливали и надвисили. Није било решења за разигране „делфине". Прво полувреме завршено је резултатом 7:0.

Наши репрезентативци ушли су у друго полувреме опуштеније. Румуни коначно постижу гол у другом минуту треће четвртине. И у овом периоду напад наставља да функционише беспрекорно. Са још три гола у мрежи противника Срвија после треће четвртине води са 10:1. Лаган темпо наше екипе дозволио је Румунима да постигну још четири гола у последњој четвртини. Делфини, такође, постижу 4 гола за коначних 14:5.

Најефикаснији у победничком тиму био је Душко Пијетловић са четири гола. Данас су добили прилику да заиграју резервни голман Бранислав Митровић и Алекса Шапоњић, који је искористио петерац и тако постигао свој први гол за репрезентацију.

 

Утакмицу данас због суспензије није водио селектор Дејан Удовичић, већ његов асистент Дејан Станојевић.

Пред око 1.000 гледалаца у базену "Петер ван ден Хугенбанд", судили су Тајран (Турска) и Коризна (Пољска).

Србија: Соро, Шапоњић 1, Гоцић 1, Удовичић 2, Ћук 1, Пијетловић 4, Никић 1, Алексић, Рађен 1, Филиповић, Прлаинови 3, С. Митровић, Б. Митровић.

Румунија: Стојенеску, Раду, Негреан, Ђакону 2, Јосеп 2, Бусила, Матеи, Киовану, Гванта, Ђорђеску, Гибан, Кадар, Драгусин.

Играч више: Србија 8 (5), Румунија 8 (2).

Петерци: Србија 2 (2), Румунија 1 (1).

У последњем, 5. колу, игре по групама у мечу за престиж, репрезентација Србије се сасстаје са Црном Гором. Меч се игра у понедељак са почетком у 16.00 часова.

 

Станојевић: Презадовољан сам игром у одбрани

Први асистент селектора ватерполо репрезентације Србије Дејан Станојевић после убедљиве победе против Румуније (14:5) изјавио је да је посебно задовољан игром у одбрани.

"Презадовољан сам одбраном, посебно у прве три четвртине. То нам је био и главни задатак. Знали смо да са Румунијом не смемо да уђемо у јурњаву јер би то њима више одговарало. Испало је како смо желели и сада се окрећемо дуелу са Црном Гором", рекао је Станојевић, који је водио меч уместо суспендованог селектора Дејана Удовичића.

Задовољство убедљивим тријумфом нису крили ни играчи, а посебно млади Алекса Шапоњиц, који је постигао првенац у сениорској селекцији.

"Хвала саиграчима што су ми омогућили да шутирам. Много сам срећан што учествујем на овом такмичењу. Играмо све боље и надам се да ћемо тако и да наставимо", рекао је Шапоњић.

Најбољи стрелац са четири постигнута гола Душко Пијетловић признао је да је уживао у базену.

"За мене ова утакмица била је дивна. Одиграли смо како треба, на индивидуални квалитет показали колико можемо. Румуни су такође били мало опуштенији и очигледно је да се и они окрећу наредним мечевима", истакао је Пијетловић.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара