Велики тријумф

Репрезентативци Србије задовољни после победе над Шпанијом, на почетку Европског првенства у Ајндховену. Одбрана задовољавајућа, напад стварао проблеме, јединствени су у оцени плави "делфини".

Двоструки стрелац у победи ватерполиста Србије над Шпанијом, Никола Рађен, рекао је да је презадовољан сјајним стартом нашег тима на Првенству Европе у Ајндховену.

"Било је и грешака, али то је последица превелике жеље да што пре решимо питање победника. Драго ми је да смо победили на старту, успели смо да се смиримо и честитам екипи", изјавио је Рађен, додајући да је вечерас изборен заиста "велики тријумф".

"Сада нам следе Немци, а са њима се никад не зна. Биће тешко", оценио је српски ватерполиста.

Милан Алексић је такође навео да су грешке са почетка утакмице направљене од превелике жеље.

"Лутали смо у почетку и срљали од превелике жеље за победом. Одбрана је, међутим, била одлична, и то је најважније. Касније смо се стабилизовали и дошли до важног успеха", рекао је Алексић.

"Сада нам предстоји меч против Немаца. Свако се вара ако мисли да ће бити лако", поручио је он.

Душко Пијетловић је током ноћи имао здравствене проблеме, одмарао се пре подне, али се у базену борио као лав.

"Не знам, можда је ово мач са две оштрице, да одмах играмо тешку утакмицу. У првој четвртини нисам знао где се налазим, после је све долазило на своје. Проблеми са здрављем? Сада их не осећам", рекао је стрелац два гола за наш тим.

Филип Филиповић није погодио противничку мрежу, али је имао велики учинак у одбрани.

"Одбрана је била заиста задовољавајућа. У нападу, међутим, нисмо били како треба. Потребно је више стрпљења и концентрације", рекао је званично најбољи ватерполиста света.

"Шпанци су нам дали само пет голова, неке смо им поклонили. Најважнији је добар почетак, јер смо савладали одличног противника", нагласио је Филиповић, док је Стефан Митровић додао да је прва утакмица на такмичењу "увек тешка".

"У почетку смо били без ритма, са контрафауловима судије су нам исекле ритам. Морамо да се прилагодимо. Јако нам је важан овај тријумф, јер уз победе против, под наводима лакших ривала Немачке и Румуније, можемо међу три екипе, а то је први задатак", закључио је Митровић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се