Читај ми!

Сјајан почетак "делфина"

Сјајном игром у одбрани, Србија забележила изузетно битну победу на отварању Европског првенства у ватерполу. "Делфини" савладали Шпанију са 8:5 и стекли предност у борби за прво место у групи Б. Соро фантастичан на голу, Вања Удовичић капитенски предводио екипу.

Одличан почетак Србије на Европском првенству у Ајндховену. "Делфини" су, захваљујући пре свега сјајној игри у одбрани, савладали репрезентацију Шпаније са 8:5 и већ после првог кола истакли кандидатуру за највиши пласман на континенталном Шампионату.

Одбрана момака Дејана Удовичића функционисала је беспрекорно, а нарочито се истакао голман Слободан Соро, који је "скинуо" велики број зицера шпанским репрезентативцима. У нападу је Вања Удовичић капитенски предводио наше момке, а истакли су се и Душко Пијетловић и Никола Рађен, који су такође постигли по два поготка.

Прва четвртина протекла је у несигурној игри обе екипе у нападу, док су одбране одлично функционисале. Једини гол у четвртини дело је Душка Пијетловића, који се одлично снашао на позицији "сидра" и затресао гол Агилара. На нашем голу феноменалан је био Слободан Соро, који је одбранио неколико опасних удараца Шпанаца, укључујући и петерац.

У другој четвртини наша екипа наставила је да пропушта прилике за гол, нарочито са играчем више. Несигурни су били и Шпанци, али су голом Гиљерма Молине ипак успели да изједначе резултат. Пероне постиже још један погодак са играчем више и "фурија" преокреће резултат.

До краја првог полувремена распуцали су се стрелци. Прво је Стефан Митровић искористио предност играча више, а онда је Иван Перез донео нову предност Шпанцима. Ипак, коначан резултат првог полувремена поставља Никола Рађен, па се на велику паузу отишло резултатом 3:3.

Друго полувреме почиње сјајним интервенцијама Слободана Сора, а онда и голом Вање Удовичића из полуконтре. Шпанци не користе још неколико напада, а Никола Рађен користи предност играча више и први пут на мечу једна екипа има два гола предности (5:3).

Фелипе Пероне постиже нови погодак за "фурију", која пропушта прилику да стигне до изједначења, што кажњава капитен Вања Удовичић и поново доноси два гола предности "делфинима". У тим тренуцима Соро брани још један петерац Шпанцима и до краја треће четвртине нема више голова.

Дуго се чекало на гол у последњој четвртини. Соро је поново имао свој шоу, а на половини последње деонице Вања Удовичић из контранапада доноси "делфинима" и три гола предности (7:4). Шпанци су у шоку, Србија у налету, па после још једног контранапада, Пијетловић постиже и осми гол.

Мингел смањује резултат на 8:5, али Шпанци пропуштају још један напад са играчем више и до краја меча више није било ни голова ни прилика, па је Србија забележила прву победу на Европском првенству у Ајндховену, која ће много значити на психолошком плану пред наставак Шампионата.

Резултати првог кола:

А група:
Македонија - Турска 16:4 (3:1, 2:0, 6:0, 5:3)
Грчка - Холандија 14:12 (4:3, 5:3, 2:3, 3:3)
Мађарска - Италија 12:8 (2:3, 5:0, 4:3, 1:2)

Б група:
Хрватска - Румунија 10:7 (2:1, 3:2, 2:1, 3:3)
Црна Гора - Немачка 13:7 (4:1, 1:2, 3:2, 5:2)
Србија - Шпанија 8:5 (1:0, 2:3, 3:1, 2.1)

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво