Читај ми!

Србија спремна за медаљу

Ватерполо репрезентацију Србије очекује Европско првенство у Холандији. Екипа је спремна. Селектор и играчи очекују велику борбу и висок пласман. Првенство почиње у понедељак дуелом са Шпанијом, а Шампионат траје од 16. до 29. јануара.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић рекао је да се екипа добро приремила и да ће на Европском првенству, које у понедељак почиње у Ајндховену, ићи на висок пласман.

"Задовољан сам већим делом припрема, а главни циљ на турниру биће нам пласман у прве три екипе у групи и у завршну фазу такмичења и борбу за медаље", рекао је Удовичић на конференцији за новинаре.

Он је оценио да су припреме протекле добро, али да постоји проблем са здравственим стањем капитена Вање Удовичића и Николе Рађена, као и центра Душка Пијетловића. Проблеме имају и голман Слободан Соро, као и Живко Гоцић. Удовичић и Рађен су имали температуру.

"Није добро што су они четири дана провели ван тренажног процеса, јер су Удовичић и Рађен бекови и од њих много зависи игра у одбрани", казао је селектор.

Најбољи ватерполиста света у протеклој години и репрезентативац Србије Филип Филиповић оценио је да је екипа спремна и да је најважније да оде здрава на турнир.

"Мислим да смо доста причали, идемо на највиши пласман и видећемо докле ћемо стићи", казао је Филиповић.

"Зна се који су нам циљеви и шта значи Европско првенство за сваког спортисту. Имамо групу са Хрватском, Шпанијом и Црном Гором и неће бити нимало лако. Желели смо да одемо здрави, али нажалост, имали смо пуно пехова. Ипак, сигурно је да ћемо се борити колико год будемо могли", рекао је Филиповић.

Он је истакао да играчи не би требало да размишљају о суђењу, него само о стварима у базену.

"Не желимо да се оптерећујемо тиме да ли нас неко воли или не воли, мада током припрема највише смо вежбали одбрану са играчем мање".

Председник Ватерполо савеза Србије Велибор Совровић пожелео је репрезентативцима да буду здрави и пруже максимум, као и увек до сада.

"Очекујем да играчи после изванредних услова које су имали на припремама пруже максимум. Немамо претераних очекивања, али видећемо шта је наш максимум када се вратимо из Холандије", рекао је Совровић.

Генерални секретар ВСС Марко Стефановић рекао је да у Ајндховену влада велико интересовање за Шампионат Европе, да су продате све улазнице за полуфинале и финале, као и да је најављен долазак наших навијача из Холандије и оближњих земаља.

Србија ће на Првенству Европе, које се одржава од 16. до 29. јануара у Ајндховену, играти у саставу:

Голмани: Слободан Соро, Бранислав Митровић.

Лева страна: Алекса Шапоњић, Милош Ћук, Андрија Прлаиновић и Стефан Митровић.

Десна страна: Филип Филиповић, Живко Гоцић.

Бекови: Вања Удовичић, Никола Рађен и Милан Алексић.

Центри: Душко Пијетловић и Слободан Никић.

Од играча, први пут на велико такмичење са репрезентацијом, путоваће голман Бранислав Митровић и Алекса Шапоњић.

У односу на састав који је наступао на припремном Самаридис купу на ЕП неће путовати Душан Мандић, Лука Шапоњић и голман Гојко Пијетловић.

Србија почиње такмичење у понедељак против Шпаније, а у групи су још репрезентације Црне Горе, Хрватске, Румуније и Немачке.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се