Читај ми!

Хоћемо злато

Председник Ватерполо савеза Србије Велибор Совровић жели златну олимпијску медаљу у Лондону, јер би топ била круна на све успехе српског ватерпола, уједно и прво злато за нашу земљу у екипним спортовима.

"Следећа година за нас из Ватерполо савеза биће изузетно занимљива. Почиње са Европским шампионатом у Ајндховену, а затим следи оно најважније - Олимпијске игре у Лондону. Трудићемо се да се у свим сегментима добро припремимо и омогућимо момцима да нам подаре толико жељену златну медаљу", рекао је Совровић интервјуу Тањугу.

Он истиче да би са спортског становишта свака медаља била успех, али да је злато свакако жеља свих.

"Хоћемо медаљу, па макар и златну! Била би то круна свих успеха српског ватерпола, имамо прилику да донесемо прво злато за Србију у екипним спортовима. Жеља је огромна и њу најбоље описује детаљ са почетка припрема репрезентације када је селектор Дејан Удовичић свим играчима поделио фотографије златне олимпијске медаље. Једноставно, да знају ста им је циљ", истакао је Совровић.

Ипак, прво наредно такмичење је Европски шампионат у Ајндховену на којем је такође битно да се настави континуитет освајања медаља.

"Битан нам је резултат на Европском шампионату, пре свега због даљег позиционирања ватерпола. По том питању веома много се урадило у 2011. години, а посебно је важно што је значајно побољшана инфраструктура. Добили смо значајне објекте за припреме и ван Београда, последњи пример је базен у Крагујевцу где је цео тим био на отварању. У овом тренутку када неки не желе да играју за своју репрезентацију ми показујемо озбиљност, а тако ће да буде и у наредним годинама јер желимо да будемо онај бољи део наше земље", јасан је Совровић.

Први човек српског ватерпола посебно је апсотрофирао рад са млађим категоријама, нагласивши да успех млађих селекција није основни предуслов да А репрезентација буде јака.

"Није најважније да имате добру неку генерацију, рецимо сада 93, 94, 95 или 96. годиште и да они буду довољно јаки и на сваком такмичењу освоје медаљу. Битан је континуитет, да сваке године у А тим уђу два-три играча из младих селекција. Важно је да сваке године имамо селекције за разна такмичења, да постоји системски рад. Наша база су клубови и ми већ сада имамо означених између 120 и 150 перспективних играча. Плус бар 100 играча у иностранству јасно је да ћемо најмање до Рија 2016. године бити значајан фактор у светском ватерполу, а сигуран сам и много после тога", закључио је Совровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара