Читај ми!

И краљевићи и просјаци

Поново су сви заборавили на српски ватерполо. Нови апел за помоћ долази из Партизана који због тешке финансијске ситуације утакмицу Суперкупа Европе против Савоне уместо у Београду игра у Италији. Црно-бели ове године бране титулу континенталног првака, али ни то, изгледа, није довољно да би добили помоћ какву заслужују.

Председник ватерполо клуба Партизан Александар Шоштар изјавио је да се клуб налази у тешкој финансијској ситуацији и да због тога као гост игра утакмицу Суперкупа Европе против италијанске Савоне.

"Ситуација је критична већ дуже време, а може бити решена уколико би било добре воље. Било би добро да се утакмица Суперкупа игра у Београду и надам се да ће наша публика у будућности имати прилику да присуствује једној тако великој утакмици", рекао је Шоштар на конференцији за новинаре у просторијама клуба на базену на Бањици.

Шоштар је рекао да не мисли да само Министарство омладине и спорта треба да помаже Партизан, већ предузећа која улажу у спорт, али им је Партизан последњи на листи помоћи.

"Имамо подршку ресорног Министарства и града, али то није довољно. Резултат је прави показатељ свега. ВСС је недавно подигао кредит како би репрезентација путовала на ЕП у Загребу. И ми смо у сличној ситуацији. Плашим се да нећемо моћи да подигнемо кредит и мислим да првак Европе не би требало да буде у таквој ситуацији", нагласио је Шоштар.

Помоћни тренер црно-белих Урош Стевановић рекао је да ће финале Суперкупа против Савоне искористити као припрему за гостовање Егеру у Евролиги, које је најважнији дуел нашег тима у овом делу сезоне.

"Савона је у врху италијанског првенства једина екипа која је успела да на свом терену победи Про Реко на домаћем терену. Играју изнад својих могућности и мораћемо да дамо максимум", истакао је Стевановић.

Он је додао да је Савона искусна екипа и да би највише пажње требало обратити на центра Рикарда и црногорског репрезентативца Млађана Јановића.

"У узлазној смо форми, концентрисани смо на своју игру. Спремни смо и на провокације, евентуално грубљу игру домаћина", рекао је Стевановић.

Ватерполиста Партизана Милош Ћук истакао је да је финале Суперкупа за већину младих играча велики догађај, који не захтева додатну мотивацију.

"Ми у сваку утакмицу улазимо са жељом да победимо, али Савона зна да буде незгодна на свом терену. Уколико будемо компактни, мислим да можемо да освојимо још један трофеј ове сезоне", навео је Ћук.

Утакмица европског Суперкупа Партизан–Савона на програму је у четвртак, од 20.30 у италијанском граду Савони.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије